Inför matchen Charlton - Rotherham United

League One: The Valley, tisdag 2 november kl. 20:45

Matcherna duggar tätt i höstmörkret. Frågan alla ställer sig är om JJ-effekten kommer att hålla i sig och resultera i ännu en vinst och därmed nio poäng av nio möjliga.

Det är återigen dags för match på The Valley och dagens kamp är mot ett lag som förra säsongen spelade i Championship men som hamnade på en 23e plats och åkte ur. I ljuset av att vara en föredetting så är det inte konstigt att Rotherham eller ”The Millers” som laget kallas just nu har spelat ihop 30 poäng vilket just nu ger en 4:e plats i tabellen.

Med 9 raka utan förlust så har Rotherham en fin form och det blir en tuff nöt att knäcka för JJs Red Army. Men tittar vi i närtid (senaste 6 matcherna) så har Charlton inte förlorat mot Rotherham utan Charlton har 3 oavgjorda och 3 vinster och hela 12–5 i målskillnad. Kan det vara så att det finnas ett spöke hos Rotherham likt det spöke som finns hos Sunderland? På tal om Sunderland så vann Rotherham med hela 5–1 i förra veckan mot just Sunderland.

Rotherhams anfallare Michael Smith utgör ett rejält hot mot MacGillivray & Co då han har gjort hela 11 baljor (delad 1:a i ligan) på 15 matcher. Sammantaget så har Rotherham ett snitt på ca 1,9 mål per match – SE UPP.

På skadelistan hittar vi fortsatt flera namn, bland annat Sam Lavelle, Ryan Inniss och Jake Forster-Caskey som alla är borta. Adam Matthews och Jonathan Leko är osäkra kort.

Charlton har idag ingen spelare från Sverige, men det har Rotherham och vi kan ju hoppas att 23 höstar gamle målvakten Viktor Johansson får det svettigt mellan stolparna. Viktor kommer senast från Leicester City och dessförinnan Aston Villa. Aston Villa plockade faktiskt in honom som 16 åring från Hammarbys juniorlag.

Sist, det är ett formstarkt lag som åker söderöver till London för att möta ett, förhoppningsvis, hungrigt Charlton. Utgången är som alltid oviss men jag förlitar mig på JJ och den nytändning vi har sett hos spelarna samt att Rotherham inte har vunnit över Charlton sedan 2014.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Gunter
Pearce
Famewo
Purrington

Dobson
Jaiyesimi
Gilbey
Lee 

Stockley
Washington

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2021-11-02, 16:45