Inför matchen Charlton - Portsmouth

League One: The Valley, Lör 25 Sep kl 16:00

Charlton går igenom ett historiskt stålbad, inte ens i mannaminne har Charlton börjat en säsong så dåligt som de gjort denna säsong. I bortamötet mot Gillingham i tisdags kunde det ändå skönjas en förbättring i första halvlek, kan de ta med sig det positiva därifrån till denna matchen? Det kommer att behövas för Portsmouth är ett betydligt bättre lag än Crewe och Gillingham.

Ja det skymtade fram tillstymmelser till ljus under främst den första halvleken mot Gillingham efter att Adkins hade stuvat om ordentligt i startelvan. Man brukar säga att man inte ändrar på ett vinnande lag och nu slutade mötet mot Gillingham oavgjort men i dess kontext får det väl nästan räknas som seger och om det inte har uppstått några skador under veckan känns det som om det blir samma startelva som i tisdags.

Portsmouth känns som ett bättre lag fastän merparten av de tolv poängen de har togs i inledningen av säsongen. De fem sista matcherna har de faktiskt bara spelat två oavgjorda och förlorat tre och på bortaplan har de totalt vunnit en, spelat två oavgjorda och förlorat två. Så förutsättningarna får väl då sägas vara så goda de kan vara.

Hur mycket av Charltons malörer som sitter i hjärnan hos spelarna är svårt att sia om och med Adkins som manager så borde de bli så fullmatade med positiv energi så att det räcker och blir över. Det gäller att hålla ihop laget hela matchen vilket de inte lyckades med i tisdags och det var med ordentlig tur som de inte fick ett baklängesmål i slutminuterna när Gillingham satte bollen klockrent i stolpen.

Man hoppas att det någon gång vänder, att laget tar sig samman och fungerar som ett lag. Att de har marginalerna på sin sida, att de har den där lilla gnuttan tur som kan avgöra skillnaden mellan framgång och katastrof. Att nyförvärven håller i 90 minuter och sist men inte minst, att de börjar prestera mål och mer än ett.

Är det nu det vänder? Vi får hoppas det. En seger är vi i skriande behov av och skulle innebära att vi får lite mer humant avstånd till nedflyttningsstrecket.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Lavelle
Pearce
Purrington

Blackett-Taylor
Watson
Morgan
Lee 

Washington
Davison 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-09-24, 18:30