Inför matchen Charlton - MK Dons

EFL Trophy: The Valley, Tis 4 Jan kl 20:00

Det är dags för match igen och med tanke på alla uppskjutna matcher så får Charlton vänja sig vid två matcher i veckan ett tag framöver. Ikväll är det den icke så uppskattade EFL Trophy som står på menyn men i och med framstegen så hägrar plötsligt Wembley och då blir det märkligt nog intressant. Vid seger så är vi i kvartsfinal och vi får hoppas att det finns något som kan kittla spelarna så att kreativiteten börjar flöda, ni som såg matchen i lördags förstår vad jag menar.

EFL Trophy, eller Papa John's Trophy (Franchiskedja för pizzerior) som årets upplaga heter, är den minst önskade cupen och endast öppen för lag i League 1 och 2 + ett gäng U23-lag från Premier League. Charlton är som bekant inget större lag när det gäller cuper och vanligtsvis brukar vi har åkt ur den här cupen efter gruppspelet och ingen har sörjt det då de flesta tycker att cupen är onödig och att det är bättre att fokusera på ligaspelet. Men efter att ha vunnit gruppspelet ganska komfortabelt och sedan slagti ut Aston Villas U23-lag i 16-delsfinalen så blir cupen plötsligt intressant, Wembley är inom räckhåll!

Vad Jackson känner för kvällens match låter jag vara osagt men det är inte helt omöjligt att han, efter det fantasilösa spelet mot Wycombe, som en möjlighet att hitta tillbaka till det vinnande spelet från november och december. Efter dessa framgångar har det blivit två 0-1 förluster mot Plymouth och Wycombe och direkt så halkade vi efter i tabellen i förhållande till kvalplatserna samt att vi åter trillat ned på den undre halvan i tabellen dock med förhållandevis god marginal till nedflyttningsplatserna. I och med att även nästa match är en cupmatch (hemma mot Norwich på lördag i FA-cupen) så är Jackson nog lite stressad över att hitta tillbaka till det vinnande spelet igen. Wycombe utmanövrerade Charlton totalt genom att konsekvent försöka trycka ut Charltons offensiv på kanterna och Charlton bjöd inte på något motstånd i den taktiken. Så trots ett massivt övertag i bollinnehavet så kom de aldrig fram offensivt i mitten och hade inte ett enda avslut på mål.

Jackson säger att han har två starka startelvor och det får stå för honom. För mig är det uppenbart att det saknas en kreativ mittfältsmotor samt målgörare. Förhoppningsvis är Stockley tillbaka efter en mindre skada inför lördagsmatchen och det kanske är vad som behövs för att kunna stå upp i mitten offensivt. Washington är med sin snabbhet väldigt farlig men han behöver någon som ger honom understöd och det fick han inte i lördags. 

MK Dons är nog att jämställa med Wycombe vad gäller form och ligaplacering så beroende på vilket manskap de sätter på planen, dvs prioriterar de den här cupen eller fokuserar de på ligaspelet, så kan det bli en jämn tillställning. Formen är i ligan mer positiv än Charltons och vi hittar dem just nu på en sjundeplats, akterseglade av Plymouth med fyra poäng vad gäller den eftertraktade sjätteplatsen men med en match mindre spelad.

I lördags var det värmerekord i London, drygt 16 grader. Även om England gjort framsteg inom hockeyn så svänger det inte lika bra om dem som i temperaturen för ikväll prognosticeras det två plusgrader och klar himmel, enligt SMHI känns det som två minusgrader. För att locka publik till matchen så kostar biljetterna bara £5, återstår att se hur många som kommer till The Valley. För er som är intresserade av att köpa det rabatterade halvårspasset till Charlton TV kan passa på att göra det innan kvällens match så får ni möjlighet att se den live. För mer information, se det mail ni har fått av mig.

Trots de senaste matchernas motgångar så ser jag det som fullt möjligt att det kan bli en seger ikväll, 2-1?

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Purrington
Famewo

Jaiyesimi
Gilbey
Inniss
Leko

Stockley
Washington 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-01-04, 09:35