Inför matchen Charlton - Ipswich Town

League One: The Valley, tisdag 7 december kl. 20:45

Efter två matcher och två vinster i EFL Trophy och FA-cupen så är det äntligen dags att dra i gång ligaspelet för december. December bjuder på fem matcher varav 3 spelas hemma på The Valley. Först ut är Ipswich - The Tractor Boys - Town som inför matchen innehar en 11:e plats i ligan med 4 fler inspelade poäng (27) än Charlton (23).

Kollar vi i närtid (2016) så har Charlton inte förlorat mot Ipswich utan man har vunnit två och spelat fyra oavgjorda (alla 0–0) med en total målskillnad på 8–1. Givet precis nämnda statistik så är det ånyo stor risk för en 0–0 match. Formen för vardera lagen är mer eller mindre lika. Charlton har spelat ihop 8 poäng av 15 och Ipswich har spelat ihop 7.

Den tidigare Charltonspelaren Macauley Bonne spelar sedan början av säsongen i Ipswich (på lån från QPR) och har gjort 11 mål i ligan. Bonne kommer med all säkerhet hota MacGillivray och Co. i ett försök att tysta hemmafansen på The Valley.

Vad gäller truppen så har Johnnie Jackson sagt att Jason Pearce är tillbaka efter knäskada. Dock så kommer Corey Blackett-Taylor inte vara med och som vi vet så är Adam Matthews, Sam Lavelle, Ryan Inniss och Jake Forster-Caskey fortsatt inaktuella för spel. 

Ipswich sparkade i lördags tränaren Paul Cook och reser till London med John McGreal tillfälligt vid rodret. Kan Charlton kapitalisera på tränarbytet? Jag hoppas det! McGreal hoppas å andra sådan att han ska göra en Johnnie Jackson.

Matt Holland kommer att gästa Alan Curbishley och Scott Minto på CharltonTV.  Matt Holland var, som vi alla vet, kapten för Charlton 2003–2009 men han var också kapten i Ipswich och en viktig kugge när Ipswich år 2000 tog sig upp till Premier League. Tyvärr så var det en kortvarig visit i PL då man efter en starkt första säsong sjönk som en sten i andra säsongen. Matchen är tillgänglig online via CharltonTV, kolla in den! Det ska jag göra!

Till sist, Ipswich har, likt Charlton, ägare med säte på andra sidan pölen, dock med det töntiga namnet Gamechanger 20 Limited, hmm…

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Famewo
Purrington 
Pearce

Jaiyesimi
Dobson
Lee
Gilbey

Washington
Stockley

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2021-12-07, 17:50