Inför matchen Charlton - Havant & Waterlooville

FA Cupen: The Valley , Lör 6/11 kl 16:00

Då inleder Charlton återigen sin resa i FA cupens första omgång då amatörlaget Havant & Waterlooville står för motståndet hemma på The Valley.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser i säsongsupptakten på årets säsong som slutade med att Nigel Adkins fick sparken så har ju Charlton äntligen börjat visa lite kvalite ute på den gröna mattan.
Johnnie Jackson och Jason Euell har sedan de tog över lyckats med konststycket att vinna två matcher (Sunderland & Doncaster) och spela en oavgjord match hemma på The Valley mot ett starkt Rotherham.
Så sju inspelade poäng av nio och äntligen har vi denna säsongen också börjat spela lite bra fotboll, så hatten av för firma Jackson och Euell som fått lite fart på laget.

Men nu är det FA cupens första omgång som står på spel i eftermiddag när Havant & Waterlooville, en klubb nere vid sydkusten nära Portsmouth kommer på besök på The Valley och det är första gången dessa klubbar möts, troligen för att gästerna spelar i National Leauge South ( div 6 ) och just nu intar man en 11:e plats, bara ett par poäng från en kvalplats uppåt till National Leauge.
De senaste ligamatcherna har man vunnit mot Beaconsfield och Billericay och i FA cupen tog man sig in i huvudturneringen genom att först spela 2-2 mot Tourquay United, för att sedan vinna med 4-2 i omspelet.
Men Havant & Waterlooville har spelat bra i FA cupen även tidigare då man säsongen 2007/08 i tredje omgången vann mot Swansea med 4-2 för att omgången efter möta Liverpool, men där blev det förlust med 2-5, men H & W var i ledningen i denna matchen två gånger om !

För Charltons del vet vi ju alla att vi ofta är ganska usla i FA cupen och förra säsongen åkte vi ut direkt hemma mot Plymouth med 0-1 och året innan samma siffror mot WBA, bägge dessa matcher hemma på The Valley.
Men hur gick det senast vi mötte ett amatörlag på hemmaplan då ?
Jo då vann vi mot Truro City säsongen 2017/18 med 3-1, så även i dag hoppas man att vi skall vara klassen bättre än våra gäster från söder.
Skadeläget är ju lite sådär, då Sam Lavelle, Ryan Inniss, Jake Forster-Caskey, Adam Matthews och Johathan Leko alla lär missa denna match, plus att Conor Washington och Chris Gunter skall spela landslagspel gör nog att vi får se ett lite annorlunda lag i dag, men det är ganska svårt att sia hur mycket man kommer att gasa på för att vinna denna match, menvinst tror jag det blir med 3-0 efter mål av Josh Davison x 2 och Charlie Kirk.

Kom igen nu Charlton !

 

Trolig laguppställning

Henderson

Elerewe
Pearce
Famewo
Purrington


Blackett-Taylor
Watson
Kirk
Clare

Davison
Stockley
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2021-11-05, 16:00