Inför matchen Charlton - Accrington Stanley

League One: The Valley, Tis 19 okt kl 20:45

Trots att bara en fjärdedel av säsongen är spelad känns det som om ödesmatcherna rullar in som stormvågor en efter en. Ingen rast och ingen ro så bara tre dagar efter förlusten borta mot Lincoln är det dags för laget med det sköna namnet Accrington Stanley. Frågan som fler och fler ställer sig är hur länge blir Adkins kvar, den frågan ställs oftare än när vänder det. Symptomatiskt?

Nigel Adkins verkar vara en riktig mysfarbror, han skulle utan problem platsa i ett barnprogram. Frågan är om det är den typen av ledarskap som ett proffslag i fotboll behöver? Det spelar ingen roll hur uselt grabbarna har spelat, Adkins har alltid något positivt att säga. Efter att ha sett "höjdpunkterna" från lördagsmatchen är det svårt att förstå hur man kan säga något positivt om den såvida man inte är en riktig pillertrillare.

Morgondagens motståndare har en form som är lite blandad, ömsom vin och ömsom vatten. Senast blev det 3-3 borta på Globe Arena i Morecambe där det producerades inte mindre än fyra mål inom loppet av tolv minuter i första halvleken. Resultatet var Accringtons första oavgjorda för säsongen där de tidigare har vunnit fem och förlorat sex. Förra gången vi mötte dem hemma var i början av januari, Charltons form var långt ifrån bra fast inte lika usel som nu förstås även om förlusterna duggade tätt för tillfället och Bowyer offrade spelare efter spelare i sina kommentarer efter matcherna. Mest troligt hade han redan bestämt sig för att lämna för Birmingham när han efter matchen mot Accrington sade att Maddison var en riktig kruka som inte vågade gå in i närkamper.

Då hette Accringtons exekutor Bishop och dessvärre för Charlton heter han fortfarande det, alltså någon att hålla ögonen på bättre än förra gången då han slog till två gånger. När Charlton släppte in målet mot Lincoln på stopptid så fanns det ingen hemma i försvaret och om de är lika generösa i den här match så lär inte Bishop vara sen att utnyttja det.

Vad finns det då som talar för Charlton? Ja om vi skall vara ärliga så är nog slumpen vår bäste vän för hittills har det varit svårt att se att laget kan rida vidare på en tidigare vinst. Och när Adkins blandar och ger så är det ingen som kan förutspå varken formation eller laguppställning. Hur stort är TS tålamod? Kan han sitta och vänta på att Adkins idéer skall ge frukt när vi redan nu ligger på nedflyttningsplats? De som är positiva säger att det bara är tio poäng upp till kvalplats och det är helt korrekt men det är samtidigt mer poäng än vi har tagit på de inledande tolv omgångarna!

En Charltonsupporter är oftast väl prövad så det gäller för supportarna att försöka öppna kranarna på den positiva sidan och hoppas på att mirakel händer när som helst. För om det inte gör det och Adkins spelidéer är lika visionära som Facitfabriken på 70-talet då cementeras vi snart fast på nedflyttningsplats och lirar i League Two och det skulle i så fall vara första gången i klubbens historia.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Gunter
Lavelle
Fawemo
Souaré

Leko
Arter 
Gilbey
Kirk

Blackett-Taylor
Stockley

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-10-18, 22:09.