League One: The County Ground , Lör 5  kl 16:00
Publik: 0 (pga Covid-19)

65, J Smith 36, Bonne
74, Barker
90, Aneke

Jo, men varför inte? Varför inte vinna och gå vidare i cupen? Sagt och gjort. Ett stabilt uppträdande av Charlton mot ett lag som var sämre även i praktiken ger oss ytterligare en match vilket inte alltid är en given ekvation.

Lee Bowyer gör förändringar i startelvan efter förlusten mot AFC Wimbledon i veckan: byter målvakt till Amos, kör 4-3-3 i en A-uppställning där den alltmer klare Bonne, unga stjärnskottet Vennings (debut i startelvan) samt mer tveksamme men nyttige Oztumer utgör topptrio. De alltid hårt och lojalt jobbande Doughty-Pratley-Forster Caskey på mitten gjorde ingen besviken heller denna gång.

Charlton börjar dock lite tveksamt och matchen är jämn med lite fördel till hemmalaget under den första kvarten. Därefter börjar Charlton rulla igång ett snabbt passningsspel och tar över matchen. Efter en halvtimme ger övertaget utdelning. Bonne tar i flykten fram mot straffområdet ner en boll på bröstet och klipper till på volley i nästa steg. Elegant klassmål. Otagbart för Swindons keeper.

Efter halvlek fortsätter Charlton sin dominans men det är Swindon som kvitterar efter slött och sent hjemjobb av Purrington på ett långt uppspel från hemmalagets backlinje. Men Charlton återtog ledningen tio minuter senare med inhopparna Aneke och debuterande nyförvärvet Gilbey som förtrupp innan unge Barker får sätta huvudet på bollen förbi målvakten. Succé-Barker gör ännu en stabil insats och bör få fortsätta som ordinarie i backlinjen som annars utgör Charltons mer tveksamma del i Pearce skadefrånvaro.

I slutet av matchen punkterar Aneke tillställningen till ett rättvist 3-1 resultat. Nu väntar lottning till nästa omgång och mer viktigt förberedelser inför ligastarten på lördag borta mot Crew Alexandra. Bara segrar räknas i år! Come On You Reds!