Matchrapport Sunderland - Charlton

League One: Stadium of Light , Lör 10 apr kl 16:00
Resultat:
 1 - 2  (0 - 1)
Domare: A Backhouse
Publik: 0


 

Målgörare
77, Scowen                  31, Självmål (Scowen)
61, Gilbey

En strålande viljeinsats och en målvakt som firade sin födelsedag på ett fantastiskt sätt gav Chartlton oerhört viktiga tre poäng i den fortsatta kampen om kvalplatserna i maj. 

Med nye tränaren Adkins, som har en i stort sett skadefri trupp att tillgå, har det nu infunnit sig en beslutsamhet och ett jävlar anamma i laget som saknats under långa perioder av den här säsongen. Det är en lång transportsträcka för att nå just hit där vi är nu där det blir tydligt hur viktiga poäng som står på spel omgång efter omgång. Detta faktum var alltiginom tydligt på lördagseftermiddagen mot Sunderland. 

Fram till nu hade hemmalaget gått som tåget och setts allmänt som en direktuppflyttningskandidat och är det väl fortfarande, men man har börjat skönja ett mindre flyt i framgångarna på senaste tiden medan motståndet från SE7 visat en formkurva på väg upp. Det är två tungviktare i den här ligan som ska mäta sina krafter och utgången känns inte given på förhand. 

När matchen börjar får den ett förväntat förlopp med ett mer offensivt Sunderland som går framåt mot ett mentalt förberett Charlton som avvaktar med garden uppe och fint fotarbete. Hemmalaget får in några smällar tidigt men de tar inte särskilt hårt utan pareras snyggt av matchens lirare Ben Amos i charltonkassen. Charlton sticker upp i en kontrastöt och med en rak höger av Stockley tar bollen i stolpen! Sunderland skakar till men försöker ändå behålla initiativet. Amos är kung i målet och avärjer även helt givna lägen.

Då slår Charlton till! Eller ja, egentligen är det Sunderland som slår till med en misslyckad rensning av bollen rakt in i eget mål efter nick av vår backjätte Inniss efter att bollen leverats in på en frispark. Just de fasta situationerna är Charltons vinnarslag. Trots gång efter annan inträngda i ringhörnan sårar Charlton hemmalaget, och går ut till vilan i ledning.

Andra halvlek är jämnare men inleds i samma stil som första. Sunderland äger initiativet men kan inte få till det sista avgörande. Charlton har killers på fasta situationer som gör att de randiga inte kan slappna av en enda sekund. Efter en kvart in i andra skickar vår hårt arbetande anfallslån Stockley bollen i ramen hos Sunderlands målvakt och i anfallet efter skarvar han ett inkast till Gilbey som iskallt hittar luckan mellan målvaktens ben och det står väldigt lustigt 2-0 till oss! Nu är goda råd dyra för Sunderland som byter in två nya. 

Charlton förbereder sig på en slutoffensiv och förstärker försvarsmässigt med Gunter. Kvarten kvar måste Amos kapitulera för första och enda gången. Och det måste i läget kännas skönt för Scowden att få sätta Sunderlands mål och kvittera sitt misstag i första. 1-2 och en kvart kvar. Varför måste det alltid bli nerkittlande när Charlton spelar!? Men det går vägen. Tre mycket viktiga poäng, stärkt självförtroende och kampen hårdnar än mer om kvalplatserna.

Nästa gång Charlton går upp i ringen är det mot en annan toppkonkurrent: Ipswich. Ska åtta förlustfria matcher i rad följas av en nionde? Jag tror det! Jag hoppas då också på ett tidigt avgörande. För hjärtats skull. Tack för en stark insats i lördags Charlton! 

Laguppställning Hemmalag

Burge

Power
Sanderson
O´Nien

Gooch (62**)
Scowen
Winchester (60**)
McFadzean (62*)


O´Brien (60*)
Wyke
McGeady
                                 
Matthews
Diamond
Hume (62*)
Jones (60*)
Leadbitter
McLaughlin (60**)
Stewart (62**)

Laguppställning Bortalag

Amos

Matthews
Inniss
Pearce
Purrington

Gilbey
Pratley
Forster-Caskey

Maatsen (66)
Stockley
Jaiyesimi (72)
                                                                 
Maynard-Brewer
Gunter (72)
Millar (66)
Oshilaja
Schwartz
Shinnie

Watson

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-04-12