Matchrapport Lincoln - Charlton

League One: Sincil Bank Stadium, Sön 27 Sep kl 16:00
Resultat: 2 - 0  (1 - 0)
Domare: M Edwards
Publik: 0

 

Målgörare
45, Grant
88, Montsma
Charlton blev rånade på poäng av en usel domare den första matchen med Thomas Sandgaard som ägare. Det blev ännu en förlust men spelet var ett positivt fall framåt jämfört med matchen mot Doncaster. Ytterligare förstärkningar är på väg in och om de bara får lite mer tid på att spela samman laget så skall vi inte ha något att oroa oss för. 

Charlton ägde första halvlek och det var otur och oflyt som gjorde att Charlton inte ledde med två- tre mål. De bjöd på ett livligt spel där Washington, Doughty och främst Oztumer inte hade centimetrarna på sin sida. Istället tog Lincoln ledningen på stopptid på ett helt galet sätt där domarnas kvalitet med rätta ifrågasattes. Lincoln fick en frispark en bit in på Charltons planhalva som lyftes in i straffområdet där en vanlig ordinär närkamp "belönades" med straff för Lincoln, mycket kontroversiellt domslut. Än värre blev det i nästa läge när Hopper inte lyckades överlista Amos men dessvärre gick returen ut mot planen där Anderson lyfte in bollen i straffområdet igen och den två meter offsidestående Grant enkelt kunde raka in bollen i mer eller mindre öppet mål. Det var så enkelt att se att en domare i en korplagsmatch som inte har några assisterande domare hade blåst av för offside men således inte den blinde domaren Edwards och hans tillika blinda assisterande domare.

Andra halvlek blev inte lika livfull och spelet jämnades ut allt mer. I ett anfall blir Charlton plötsligt avblåsta för att en Lincolnspelare efter närkamp börjar skrika och tar sig för testiklarna varpå domaren blåser av, och därmed så även Charltons anfall. Undrar vilken regel domare Edwards hade för sitt beslut när han blåste av? Istället så avgjorde Lincoln matchen några minuter före full tid i samband med en hörna som nickades i mål. Bowyer var mest missnöjd med domarens insats efter matchen men samtidigt kritiserar han sina egna spelare, de måste bli lite mer "hänsynslösa". Jag vet inte om han tänker på domarkvaliteten och att man inte kan vänta på att få domaren med sig utan det gäller att visa lite mer jävlaranamma och sätta skräck i motståndarna.

Nåväl, säsongen är ung och personligen har jag inte räknat med att vi studsar tillbaka till Championship direkt. Det krävs nog fler nyförvärv för att ersätta alla de juniorspelare som laget nu till stora delar består av. Om jag inte har räknat helt fel så har vi hittills tappat 12 spelare så det finns lite att täcka upp för. Vi hoppas att det positiva spelet som visades upp i första halvlek förstärks och ger bättre utdelning nästa vecka. Kanske då med ytterligare nya ansikten i truppen?

Laguppställning Lincoln

Palmer

Eyoma
Montsma
Jackson
Roughan

Jones
Bridcutt
McGrandles (70)
Anderson (79)

Grant
Hopper

                                 
Ross
Archibald
Edun
Elbouzedi
Howarth
Johnson (70)
Scully (79)

Laguppställning Charlton

Amos

Barker
Oshilaja
Famewo (62)
Purrington

Oztumer (77**)
Pratley
Levitt (77*)
Doughty

Bonne
Washington
                                                                 
Maynard-Brewer
Davison
Forster-Caskey (77**)
Lapslie
Vennings
Watson (62)
Williams (77*)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-09-27, 21:33