Matchrapport Gillingham - Charlton

League One: Priestfield Stadium, Lör 21 Nov kl 14:00
Resultat: 1 - 1  (0 - 0)
Domare: R Lewis
Publik: 0

 

Målgörare
73, Graham (str) 82, Aneke             

Charlton bibehåller sin förlustfria rad och utsträckte den till nio raka utan förlust men den poängen de tog med sig hem från Gillingham gav bitter eftersmak, det borde ha varit tre poäng. En missad straff från Washington i första halvlek utgjorde grunden till de tappade poängen men poäng på bortaplan är alltid bättre än inga. Nu gäller det att anfallet vässas inför de kommande matcherna för det var väl tamt framåt idag.

Det är fortsatt klent i mittförsvaret då alla ordinarie mittbackar är skadade och Pratley fick åter ta steget ned från mittfältet för att agera mittlås bak tillsammans med Matthews. Williams var tydligen mer skadad än vad som tidigare hade indikerats och fanns inte alls med i truppen vilket ledde till att det blev än mer rotation även på mittfältet. Bowyer fortsätter även att snurra runt mellan forwards och idag fick Bogle spela från start istället för Aneke eller Smyth.

Det här var spelmässigt Charltons match från början till slut men som vi alla vet räcker det sällan tillräckligt långt att inneha bollen, man måste göra något kreativt med den. Visst hade Charlton ett flertal chanser att ta ledningen i första halvlek och hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Och än värre blev det när Charlton fick straff med sex minuter kvar att spela av första halvlek. Bogle som ordnade straffen ville väldigt gärna visa att han är kapabel att göra mål, något som hittills lyst med sin frånvaro, och tog snabbt hand om bollen för att själv slå straffen. Det blev lite tumultartat när Charltonbänken på skotsk mobilmanér fick tala om för honom att det Washington som straffexekutor nummer ett. Om det var det debaclet som låg bakom missen eller om straffen inte var tillräckligt hård är svårt att sia om men Bonham i Gillinghammålet kastade sig åt rätt håll och lyckades tippa bollen utanför stolpen och halvleken slutade mållös.

Dryga kvarten in i andra halvlek gav domare Lewis hemmalaget en billig straff där Gunter påstods ha rivit ned Akinde, det tvistas fortfarande när repriserna rullar fram och tillbaka om han överhuvudtaget rörde Akinde men straff blev det och Graham var säkrare än Washington och mål blev det, än mer uppförsbacke för Charlton alltså. Till slut lyckades Charlton genom Aneke utnyttja Gillinghams tämligen svaga försvar och kunde trycka in kvitteringen från nära håll. Trots hård forcering i slutet och ett antal goda chanser så blev det inte mer än så och Charlton fick lite stukade åka hem med två tappade poäng. I den täta toppen visade det sig direkt när Hull drog ifrån och ligger nu fyra poäng före Charlton med en match mer spelad och Charlton gled ner från fjärde till femte plats dock bara två poäng efter andraplatsen med två matcher färre spelade. 

Nästa vecka står ytterligare två bortamatcher på menyn, först Burton på tisdag och sedan Ipswich på lördag. Burton ligger sist och det känns som en måstematch att vinna. Ipswich ligger just nu på fjärdeplats och möter serieledande Hull hemma på tisdag. Om lyckan ler och spelarna är mer på tårna än idag kan det ändå vara tätkänning i slutet av nästa vecka. Våga skjut, tufft att göra mål!

Laguppställning Gillingham

Bonham

Jackson
Tucker
Ogilvie
Medley

McKenzie
Dempsey
Robertson (64)

Samuel
Oliver (86)
Graham
                                 
Walsh
Akinde (64)
Coyle (86)
Eccles
Maghoma
Willock
Woods

Laguppställning Charlton

Amos

Gunter
Matthews
Pratley
Maatsen

Morgan (88)
Watson
Shinnie
Maddison (67**)

Washington (67*)
Bogle (66)
                                                                 
Maynard-Brewer
Aneke (66)
Gilbey (67**)
Levitt
Pearce
Purrington
(88)
Smyth (67*)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-11-21, 18:05