League One: Keepmoat Stadium , Fre 2 Apr kl 13:30
0 - 1  (0 - 1)
Domare: Marc Edwards
Publik:

12. Maatsen

I sant Göteborgsväder, d.v.s. i strålande sol bärgade Charlton tre viktiga pinnar i jakten på playoffplatsen och förlängde även den förlustfria sviten från mars in i april.

Hemmastarka Doncaster som på förhand såg ut som en tuff nöt att knäcka visade att deras sviktande form håller i sig och det kändes som att Charlton hade händelserna under kontroll även under de hiskeliga sju tilläggsminuterna i slutet av matchen.

Efter en något avvaktande start från båda lagen fick Jones i hemmakassen en föraning av vad som komma skulle när Maatsen, som för dagen var placerad på en något ovan roll till höger i tremannaanfallet, snabb som en spottkobra blockerade en utspark från en något fipplig och överraskad Jones och som med lite flyt hade kunnat gå in.

Charlton trummade piggt på och i tolfte minuten kom en lång utspark från Amos som Stockley förlängde vidare till Jaiyesimi och som i sin tur nickade vidare till tredje länken i anfallstrion Maatsen. Maatsen gjorde ingen besviken och trots hård uppvaktning kunde han enkelt lägga in bollen mellan benen på Jones, 0-1!

Överlag lyckas Charlton i den första halvleken att pressa Doncaster så de har svårt att få fram bollarna till sina bålgetingar längst fram; målfarliga Okenabirhie och hans surrande parhäst Bogle. Faktum är att Doncasters farligaste läge under första halvlek skapades av Charlton själva genom att Matthews fick för sig att strax innan kortlinjen klacka bollen rakt in i straffområdet istället för att skjuta ut bollen till inkast eller låta bollen gå till hörna. Med lite mer tid och med en mindre vaken Amos hade Bogle mycket väl kunnat få in kvitteringen, i detta fall stod Amos rätt och kunde relativt enkelt rädda skottet. I jakten på playoffplatsen, där varje poäng är viktig, är det just sådana här situationer man måste undvika att sätta sig i för att inte släppa in onödiga baklängesmål.

Charlton trummade på under resten av halvleken och man hade bud på fler mål när såväl Maatsen som Gilbey hade hyfsade chanser men som Doncaster lyckades undanröja. Första halvlek var definitivt Charltons som verkligen spelade sig till chanserna och där man effektivt avväpnade Doncasters anfallsförsök.

Andra halvlek var fem minuter gammal när Stockley nickade in en hörna från vänster men som helt korrekt blev bortdömt för offside på Jaiyesimi. Doncaster försökte komma tillbaka under den andra halvleken men Charltons mittfält och försvar avväpnade gång efter annan Doncaster i sina försök att gå till anfall. Det kändes egentligen aldrig som att ledningen var hotad och med stabilt spel av comebackande Innis i mittförsvaret, som styrde och ställde och med bravur där bak, lyckades vårt Charlton hålla ut och nolla Doncaster.

När slutsignalen gick kände förmodligen Adkins en lättnad över första segern vid rodret och att laget just nu ser riktigt starkt ut. Tjugofyra poäng kvar att spela om och Charlton klättrar upp till sjunde plats i den haltande tabellen, en pinne nedanför kvalplats. Hoppas nu att resultaten går Charltons väg på söndag så att vi är väl positionerade för ytterligare klättring i tabellen!