Matchrapport Charlton - Sunderland

League One: The Valley , Lör 3 okt kl 16:00
Resultat:
 0 - 0  (0 - 0)
Domare: A Davies
Publik:


 

Målgörare

Under en ruggig eftermiddag i Charlton möts två stukade kombatanter som båda har siktet ställt mot högre höjder i seriesystemet. För Sunderland går det inte att komma ifrån prestigeförlusten från senaste kvalfinalen på Wembley och revanchlusten visar sig direkt från start. Matchen visar sig snabbt bli Charltons målvakt, Ben Amos, stora eldprov. 

Efter en första kvart då motståndarna artigt kände på varandra lite försiktigt får gästerna in en hård träff genom Danny Graham. Charlton vacklar till, räddas av sin siste man Amos, men hamnar därefter ideligen inträngda mot repen där de får ta emot smäll efter smäll nu. Organisatören är rutinerade Leadbitter på mittfältet som levererar bollar som blir till målchanser i parti och minut. Mr Ben "Hur Goliat" Amos växer till en oövervinnerlig jätte för Sunderlands anfallare. 

Nämnde Graham får ett gyllene läge för en knock som möjligen skulle få hemmalaget uträknat strax innan vilan. Men han missar läget kapitalt. Bedömningen är att det är frustrationen som får Sunderland att missa. Smart och iskall taktik Charlton! The Addicks bidar sin tid och går in till vila nöjda med att ha låtit de svarta katterna dansa av sig sitt bästa under mötets första hälft. 

Laget som vår härförare Lee Bowyer ställer upp med är som alla vet under konstruktion. Inför denna match har det framkommit att Bonne övergivit sina kämpande mannar och flytt till QPR. In kommer i stället den sedan barnsben charltonfostrade och lojale James Vennings, 20, som får göra sin seriedebut från start. En annan av våra egna, Charlie Barker, 17, vilas och den dubbelt så gamle Ben Watson, trotjänare från Nottingham, får vikariera i backlinjen. På mitten ser vi den trots sin ålder A-lagsrutinerade charltonprodukten Alfie Doughty, 20, och ManUnited-talangen Dylan Levitt, 19

Andra halvlek. Den taktiskt defensiva inställningen från första byts ut mot 4-3-3 med Jonnie Williams in istället för den lite mer tröge Oztumer och spelet börjar bölja mer fram och tillbaka där lagen ger varandra öppningar åt båda håll. Med vetskapen att Ben Amos är i storform vågar Charlton trycka på.

Tjugo minuter kvar byts Chuks Aneke in i hemmalaget och farten skruvas upp ytterligare. När han tämligen omgående frispelar Washington hinner inte Sunderlands back Flanagan med utan måste fälla vår anfallare. En solklar frilägesutvisning sker och Charlton spelar en man mer och tar över skeendet på The Valley. 

Nye och skräckinjagande Marcus Maddison byts in av Lee Bowyer mot slutet av matchen och arbetet har startat med att få honom i full form. Det kommer att ge frukt när hösten övergår i vinter och då förhoppningsvis med någon mer etablerad anfallare som partner. Rekryteringsmästaren Steve Gallen i Charlton har enligt uppgift någon på gång innan transferfönstret stänger.

Maddison hinner dock inte med någon av sina patenterade framspelningar i denna match och inget mer händer mer än att Charlton känner sig trygga en man mer och Sunderland får med tanke på det numerära underläget i slutet vara nöjda med att få med sig en poäng i denna mållösa match. Charlton kom dock undan med blotta förskräckelsen i första halvlek. Vi tackar Ben Amos för det! 

Nu väntar ett landslagsuppehåll i två veckor. Därefter börjar Charltons klättring i tabellen. Vi är för bra för League One, så är det bara. Come On You Reds! 

Laguppställning Charlton

Amos

Oshilaja
Fanewo
Watson
Purrington

Doughty
Pratley
Levitt (83)
Oztumer (46)
Vennings (72)

Washington

                                 
Maynard- Brewer
Williams (46)
Aneke (72)
Maddison (83)
Barker
Lapslie
Morgan

Laguppställning Sunderland

Burge

Wills
Wright
Flanagan

O´Nien
Scowen
Leadbitter
Hume

O´Brien (65*)
Graham (65**)
Gooch
                                                                 
Matthews
Grigg (65*)
Wyke (65**)
Diamond
McLaughlin
Power
Xhemajli

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-10-04