League One: The Valley , Tis 27 okt kl 20:00
Domare: C Hicks
Publik:

32, Washington
45+1, Shinnie

Ett tryggt försvarsspel från alla elva man lägger grunden för fjärde raka segern för Charlton. Och vinsten känns kassaskåpsäker. Trots ett större bollinnehav hos Oxford hjälper det inte ens att vi spelar med tio man i en halv halvlek. Oxford har inte det vi har helt enkelt.

Anfall är bästa försvar heter det ju. Men för Charlton är det tvärtom. Firma Bowyer/Gallen har hittat en stark backlinje i den som ni ser nedan, och det banar väg för ett anfallsspel i toppklass som räcker långt i denna division. Backlinjen lämnas oförändrad sen sist men på övriga sex positioner görs fyra ändrinar. Bl a kommer Andrew Shinnie och Connor Washington in i laget från start och den förstnämnda avgör denna tillställning.

Oxford tar efter en försiktig inledning tag i spelet på planen men Charlton är rättvända och i rätt position. Det blir aldrig någon direkt fara. De få tillfällen som bjuds bortalaget plockas upp av de röda och i sista hand av Amos. Efter en halvtimme tar Charlton ledningen. En precis passning till Shinnie som gör bort sin man och spelar bollen smart ut mot Washington till vänster som helt sonika drar in kulan i mål. 1-0 utan bekymmer mot ett alltför naivt Oxford. Tvåan kommer också.

I första halvleks övertidsminuter får Charlton en frispark. Shinnie dundrar den rakt i mål. Kanske inte ottagbart för målvakten som antingen ställt muren fel eller med för få man, eller båda, för bollen går in i hans eget hörn. Ett skolboksexempel på hur man inte ska agera som målvakt. 2-0 och första halvlek är till ända.

I andra halvlek börjar det bli lite Hawaii. Oxford var för optimistiska i sin frejdighet i första halvlek och blir nu ännu mer öppna. Det är väl inte direkt fel på varken kunnande eller framförallt tro och vilja hjos Oxford, och mot andra lag i den här serien kan det räcka långt. Men mot nya rutinerade Charlton räcker det helt enkelt inte. The Addicks har detta under kontroll och inte ens en utvisad Innis förändrar det hela.

Där har vi enda jobsposten denna kväll: utvisning på vår eminente mittback, Ryan Inniss. Löken på laxen är att även kapten Watson drar på sig kort, sitt femte, och blir avstängd mot Portsmouth även han. Detta är inte bra. För även om Oxford kan avfärdas rätt kontrollerat så är det annan kaliber på motståndet på lördag. Tisdagskvällen slutar dock i dur och med 2-0 avancerar Charlton upp på kvalplats med en match mindre spelad än lagen ovanför. En bra dag på jobbet helt enkelt.