League One: The Valley, Tis 4 Maj kl 20:00

47, Stockley 89, Anderson
65, Inniss
66, Aneke

Ingress, kort inledning om 2 - 5 rader

Tills skillnad mot bortamatchen mot Accrington blev det en betydligt mer offensiv uppställning med 4-3-3 och hela fyra förändringar i startelvan. Inför matchen konstaterade Adkins att det här var en match vi var tvungna att vinna och det är ju svårt att inte hålla med om det. Så fanns det mer pannben i dagens laguppställning än i lördags? Kan vi vinna den här matchen? May the fourth be with us!

När man analyserade spelet i första halvlek var det svårt att tro att det här var en match av någon som helst betydelse. Den något oväntade startelvan med Maatsen, Stockley och Millar i anfallet uppbackade i det centrala mittfältet av Watson som ibland har något bättre känsla i fötterna än en get så var det än svårt att förstå att detta var en offensiv uppställning. Låt oss vara diplomatiska och säga att det mest iögonfallande som hände i första halvlek var när domaren sträckte sig i baksidan av låret och tvingades byta med fjärdedomaren. Alla domare och de som tvingades titta på matchen blev inte gladare av att det till följd av detta samt att Forster-Caskey fick utgå pga skada medförde helt nio minuters stopptid.

Nå om första halvlek var lika intressant som en simtävling för icke simkunniga så blev det en ordentlig rivstart på den andra. Adkins gjorde ett offensivt byte, tog in Aneke och tog ut Purrington. Inlägg, nick Aneke, skott Stockley och 1-0, svårare än så är det inte. Visst har Aneke varit skadad men i säsongens näst sista match får man kanske chansa lite när lagets bäste målskytt finns tillgänglig så varför kom han in först i andra halvlek?

Två byten för Lincoln innan vi kom till en avgörande del av den här matchen ca tjugo minuter in i halvleken. Hörna för Charlton som slås kort, inlägg av Morgan som möts av Inniss och helt plötsligt 2-0. Knappt hade Lincoln gjort avspark innan Charlton bröt, Millar stormar fram på kanten och passar in till Aneke som säkrare än att deklarationen skall vara inlämnad i förrgår trycker in 3-0. Man var tvungen att gnugga ögonen för att tro det man såg. Varifrån kom den förändringen? Var det amfetamin i halvtidsteet?

Nu gällde det bara att hålla i det här och helst stänka in ett eller två mål till, Oxford har i nuläget tre måls bättre målskillnad och Portsmouth ett. Just nu kändes de fyra bortkastade poängen mot Accrington och Crewe om möjligt ännu mer bortkastade, främst de två mot Crewe. Charlton lyckades inte prestera mer offensivt och började istället falla djupt ned i försvaret och det är aldrig bra. Till slut straffade det sig och Lincoln kunde reducera men en minut kvar av ordinarie matchtid. Ett par minuter senare byttes matchhjälten Aneke ut och in kom Pratley för att försöka stänga matchen på mittfältet. Han hann vara inne i en minut innan han fick en varning, bra att sätta sig i respekt i 92 minuten.

Lincoln pressade på för ytterligare reducering och även om matchen var långt gången och vi hade två mål upp så kändes det nervöst. Det mål vi just släppt in kanske var det som avgör på söndag till vår nackdel. Ett är säkert, bara man har starkt hjärta är det aldrig långtråkigt att följa Charlton. Även om jag inte trodde på det här utfallet och allt talade emot det i den första halvleken så blev det ett avgörande i sista omgången. Förutsättningarna inför söndagen är att Portsmouth inte får vinna mot Accrington, Oxford får inte vinna mot Burton och vi vinner hemma mot Hull så är play-offbiljetten biff, kul!!!

Imorgon är det nio år sedan jag och Gunnar åkte över och tittade på den avslutande matchen hemma mot Hartlepool när vi vann League One på 101 poäng, tog 30 timmar från det jag låste dörren till jag låste upp den igen. Det var mer drag under våra galoscher på den tiden :)