League One: The Valley , Lör 13 feb kl 16:00

15, Aneke 1, Lee
52, Stockley 37, Ogilvie
86, Dempsey

Frustrerande! För mig som engagerat fan av Charlton är det svårt att skriva matchrapporter efter matcher som den i lördags. Besvikelsen är stor när vi inte kan vinna mot lag som Gillingham på hemmaplan. Det spelar ingen roll, längre, att spelet ser bra ut när vi förlorar matcher i League One.

Blir lite naivt och känslosamt men förluster mot lag som Doncaster, Accrington Stanley och nu Gillingham på hemmaplan är för mig fullständigt ofattbart. Oavsett tidigare bekymmer i klubben. Att lägga sig platt och vara glad för att Charlton fortfarande överhuvudtaget existerar är inget för mig. Vara glad? Funkar inte så.

Matchen i lördags mot Gillingham fick sämsta möjliga start. Charlton visst det. Hur Gillingham spelar. Långa bollar på Bengt. Mycket rikgtigt kommer en sån boll efter 30 sekunder. Alla mentala förberedelser till trots blir det mål. Hur kan det få ske?? Jag har en känsla av att spelarna i Charlton inte anstränger sig tillräckligt? Går omkring mellan matcher slöar och tänker på annat. Svårt att säga från en position långt ifrån läktaren förstås. Motståndarna kommer till The Valley med en helt annan lust. Är känslan.

Nåväl. 0-1 efter en minut. Det fungerade som en nödvändig väckarklocka för hemmalaget som började bombadera Gillinghams mål med skott i både stolpe och ribba och mållägen gång efter annan. Anfall på anfall. Matchen fick en desperat karaktär. Till slut är det Aneke som får in den rättvisa kvitteringen efter en kvart. Slarv i backlinjen gav Millar en gratisboll och Aneke fanns med på passningen i straffområdet och tog iskallt en touch innan han la bollen i nät.

Charlton har fortsatt lägen att också ta ledningen men, självklart, är det Gillingham som gör det. En turvolley av Ogilvey sveper över Amos. Knäckande förstås. Men Charlton måste bli effektivare mot grislag som Gillingham annars är risken stor att det går så här. Fifty-Fifty blir oddsen under match, vilket är alldeles för bra med tanke på motståndet - ett lag på undre halvan i div 3. Charlton måste kunna bli effektivare!! Bowyer verkar inte ha lösningen.

Efter paus ser matchbilden likadan ut. Charlton pressar, Gillingham försvarar med allt de har. Snart står det också 2-2 i efterspelet på en hörna. Stockley sätter dit bollen. Rättvist. I stort sett hela andra halvlek är kvar och nu kändes det faktiskt som att Charlton skulle klara av att vinna trots underläge målmässigt två gånger om. Men icke.

Furstrationen hos Charlton visade sig varefter och Aneke blir utvisad efter hjärnsläpp i en brytning efter att redan tilldelats det gula minuter innan. Med tio man sista 20 så jämnades spelet ut. Och nu blev man osäker igen. Ett närmast oprövat charltonförsvar började få backa hem. Och fem minuter kvar av ordinarie matchtid så händer det. Gillingham slänger iväg ett skott på mål som tar i ribban. Bollen dimper tursamt ner hos Dempsey som traskar in mot mål och helt sonika trycker in den. Ett tröttkört Charlton orkar inte resa sig igen.

Och vem orkar det? Ska vi sluta som mittenlag och åter få möta dessa smålag nästa år? Om inte det ska ske måste Charlton ta varje match som en cupfinal. Varje match ska vinnas nu!! Med början mot ett annat mittenlag, Fleetwood, på lördag. Utan Aneke tyvärr, men på bortaplan. En klar fördel denna smått tragiska fotbollssäsong. Hittills.