League One: The Valley , Lör 19 Sep kl 16:00

67, Washington 25, Gomes
49, Självmål
63, John-Jules

Charlton åkte på ordentligt med pisk hemma mot Doncaster. Återtåget till Championship blir nog allt annat än rakt.

Inför 1000 lyckliga Addicks som fått lov att bevista The Valley i någon form av coronavirusanpassning tog det rödklädda hemmalaget emot Doncaster Rovers, tillresta från södra Yorkshire. Långt ifrån ett av de mest namnkunniga lagen i League One, men väl ett som utmanat om att ta sig uppåt. Inte minst senaste de besökte SE7, då det blev riktigt rafflande (seger för Doncaster, men vinst på straffar för Charlton i denna andra av två kvalmatcher).

Riktigt samma stämning som då kan man ju inte påstå att det var nu. Lee Bowyer ställde upp med nästan samma lag som slagit Crewe Alexandra i föregående match, med enda skillnaden att Albie Morgan ersatt George Lapslie på mittfältet.

Hemmalaget tog kommandot från början och stack fram med ett antal halvchanser, men det var bortalagets Madger Gomes som pricksköt in ledningsmålet efter 25 spelade minuter. Bortalaget fick luft under vingarna av sitt mål men 0-1 stod sig i paus.

Charlton bytte från 4-3-3 till 3-5-2 men åkte nästan omedelbart på en näsbränna i form av ett självmål. Stackars Charlie Barker styrde ett inlägg rakt i det egna nätet. Elva minuter senare var det dags för Doncaster att i princip punktera matchen, när deras farlige Tyreece John-Jules satte 3-0 målet inifrån Charltons straffområde.

Londonlaget fick ett tröstmål i 67 minuten när Conor Washington nätade efter en dålig rensning av bortaförsvaret, men den därefter vilda jakten på fler mål visade sig lönlös och slutresultatet blev alltså 1-3. En tung och tråkig förlust mot ett Doncaster som inte direkt imponerade, om jag förstått saken rätt. Vägen tillbaka upp från League One riskerar att bli tyngre än vi kanske hade hoppats. Så länge klubben finns kvar får man väl vara glad i dessa dagar.