Matchrapport Charlton - Brighton Academy

EFL Trophy: The Valley, 30 Sep, 20:00
Resultat:
 5 - 2 eft str (0 - 1)
Domare: L Swabey
Publik:


 

Målgörare
48, Morgan 30, Självmål 
91, Vennings (str) 93, Yapi (str)
92, Morgan (str)
94, Henry (str)
95, Davison (str)

I en näst intill hemlig match vann Charlton efter straffdrama i den obskyra EFL Trophy, turneringen inga lag helst vill delta i. Charlton fick lov att lufta i stort sett resten av truppen mot ett ungt och oerfaret akademilag från Brighton. Maynard-Brewer fick visa sig på styva linan i målet med två räddade straffar. 

Charlton såg ett flertal debutanter i truppen när cupmatchen hemma mot Brightons akademi gick av stapeln, en match som det gjorts minimal marknadsföring inför. För Charlton så toppade avbytare Aaron tröjnumret med 50 på ryggen men det var bara drygt hälften av Brightons Offiah som hade 99 på sin rygg!

Charlton öppnade målprotokollet genom att göra självmål efter en halvtimme vilket blev Brightons enda skott på mål under hela den ordinarie matchtiden. I början av andra halvlek kvitterade Morgan vilket blev Charltons andra mål för kvällen och det första i rätt kasse. Men sedan höll lagen ställningarna till slutsignalen ljöd. I den här cupen blir det straffar direkt efter oavgjort vid full tid.

Där visade sig Maynard-Brewer i Charltons kasse var näst intill omutlig när han bara släppte in en av tre straffar. Charltons straffskyttar visade betydligt större prov på skarpskytte genom att sätta alla de fyra straffar som de hann att slå innan de hade säkrat segern. Trevligt med tanke på att straffskyttarna var idel ädel ungdom. Nästa gång det beger sig i den här cupen så blir det nästan lokalderby mot Leyton Orient 10 november.

Laguppställning Charlton

Maynard-Brewer

Lapslie 
Barker
Mingi
Vega (55)

Watson (61)
Vennings
Forster-Caskey
Morgan (75)

Davison
Williams (45)
                                 
Henry (45)
Harness
Quitirna (61)
Ghandour
Ness (55)

 

Laguppställning Brighton Academy

Rushworth

Packham
Baluta (63*)
Turns
Furlong

Spong
Weir 
Yapi
Cashman (24)

Vukoje
Wilson (63**)
                                                                 
Leonard (24)
Tsoungui (63*)
Tanimowo
Eneme (63**)
Desbois
Everitt
Offiah

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-09-30, 23:50