Inför matchen Wigan - Charlton

League One : DW Stadium, Tis 2 Mars kl. 19:00

När man trodde att the bottow was nådd så slår Charlton igenom kaklet och lyckas med det som man på engelska kallar för rock bottom. Krisen känns total för Charlton, Bowyer har helt tappat greppet och spelarna känns inte överdrivet motiverade. Finns det något som inte talar för ytterligare en förlust? Ja det skulle i så fall vara att matchen spelas på bortaplan.

Jag vidhåller att Bowyer inte är rätt man att leda laget ur den här krisen. Han fick en ny ägare, han fick massa pengar att spendera i januaritransferfönstret ( i alla fall med League One mått mätt), hans lag presterar successivt sämre och sämre. Det är svårt att förstå hur heltidsproffs kan se så omotiverade ut, de måste vara alltför överbetalda. Samtidigt kan man ha förståelse för att de tappar gaisten när Bowyer obönhörligt utan vare sig riktning eller mål kastar runt i startelvan men framför allt kastar om i spelsystemet så att i alla fall vi som försöker hänga med utanför planen blir alldeles yra innanför pannbenet, och det beror inte på roliga drycker!

Nu är det bortamatch mot Athletickollegan och där kan man trots alla motgångar ändå hoppas på poäng om den statistiken kan hålla i sig. Även om Charlton trillat från sjätte till tolvte plats i ligan på några omgångar så ligger de fortfarande kvar på sjätte plats vad gäller bortastatstik, 8-4-4. Samtidigt är det svårt att förstå hur de kan vara så ebarmeligt dåliga på hemmaplan inför tomma läktare, annars brukar dålig form där främst skyllas på att de inte frå tillräckligt stöd.

Bowyer lär fortsätta leka med kortleken vad gäller laguppställningen med tanke på att både Pratley och Aneke fick rött kort i lördags. Först tänkte jag att till och med spelarna börjar tröttna så mycket att de tar utvisningar för att slippa eländet men efter att ha sätt situationerna så är jag nog mer benägen att anse att domaren borde få några år i Gulag så kanske han börjar döma lite mer i närheten av regelboken.

Vilka spelare skall då starta? Ja att plocka ut den på förhand känns svårare än att pricka in sju rätt på Lotto. Inför lördagens match så fick Fawemo vila i veckomatchen och om Bowyer resonerar likadant igen så sitter han åter på bänken. Pratley är som sagt avstängd och här gissar jag att nyförvärvet Smith får göra entré från start för första gången. I anfallet ersätts Aneke mest troligt av Schwarz men då båda började på bänken senast är nog Stockley/Washington fortfarande förstahandsvalet. Kommer Amos få stå eller skall de släppa in tredjekeepern Harness? Och hur blir det i backlinjen? Många frågor och inga svar att ge då Bowyer är lika konsekvent som stirrig nunna inför ett besök av påven.

Att Wigan ligger näst sist gör matchen än mer prekär och osäker då Charlton den här säsongen förlorat i stort sett alla matcher mot lag som legat på nedflyttningsplats. Och trots att Wigan har fyra förluster och en vinst på de fem senaste matcherna kan man inte ta ut något för givet när det gäller Charlton. I bästa fall kan det bli oavgjort men det mesta talar för förlust, igen. Måtte jag ha fel, börja kämpa Charlton!!!

Trolig laguppställning

Amos  
         
Gunter            
Oshilaja        
Famewo            
Purrington             

Jaiyesimi            
Smith             
Millar             
Shinnie                

Washington 
Stockley 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-03-01, 20:03