Inför matchen Sunderland - Charlton

League One : Stadium of Light , Lör 10 apr kl. 16:00

Ett ovisst, prestigeladdat och viktigt möte mot ett svårslaget Sunderland väntar för Charlton. Genast går mina tankar till playoff-finalen 2019. Men fler avgörande matcher har ju spelats mellan lagen genom historien och minnena och scenerna är fantastiska. 

Nu är detta möte inte avgörande i Charltons fortsatta kamp för att nå årets playoff. Men nästan. Det är åtta matcher kvar och Charlton placerar sig just nu strax utanför topp sex med tre poäng upp och en match mer spelad än närmsta lag. Dessutom med klart sämsta målskillnaden. Men fem av de åtta kvarvarande matcherna är mot lag topp åtta (tre av dem mot tabellens tre topplacerade lag), så Charlton har allt i egna händer. 

Första motståndet är tredjeplacerade Sunderland som endast förlorat fem matcher under hela säsongen. Förra mötet lagen emellan på The Valley dominerades chansmässigt av Sunderland men slutade mållöst. Jag kan se ett liknande scenario framför mig igen. En poäng med sig hem till London skulle vara fantastiskt.  

Enligt rapporterna är det lugnt på alla fronter inför matchen. Nye tränaren och laget har med den imponerande vinsten senast borta mot Doncaster i ryggen fått vittring på kval och ser med tillförsikt fram emot match på lördag efter en harmonisk träningsvecka från vilken Famewo åter ansluter till truppen. Att matchen mot Lincoln ställdes in i måndags var skönt. Sunderland hade där en tuff och jämn match borta mot Peterborough där de lyckades kvittera sent till 1-1. Ligger en sällan skådad förlust på lur för laget? 

Charlton har sju matcher i rad utan förlust med 15 inspelade poäng. Sunderland har tolv förlustfria matcher i rad! Av dem endast tre med tappad poäng, vilket onekligen ger sken av att detta blir en fruktansvärt tuff nöt för Charlton just nu. Det är inte särskilt långsökt att tänka att finalförlusten på Wembley också fortfarande svider och att revanchlusten är stor. Det kan vara fyra-fem spelare i startelvan på lördag som var med då. 

Uppladdningen har börjat och Charlton-TV livesänder och börjar sändningen en timme innan avspark. Charlton är underdogs. Inte så dumt egentligen. Kryss kan det räcka till. Eller törs man få be om en skräll? Varför inte med tidigare backen, nu vårt nya anfallsess Maatsen, som målgörare igen?  

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Innis
Pearce
Purrington

Gilbey

Pratley
Forster- Caskey
Maatsen

Stockley
Jaiyesimi

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-04-09