Inför matchen Peterborough United - Charlton

League One: Weston Homes Stadium, tis 19/1 kl. 19:30

Det är dags för toppstrid i League One. Charlton åker norrut till Peterborough.

För andra gången på tre dagar så beger sig Charlton ut i landet. I lördags åkte laget rakt västerut till Bristol och idag bär det av rakt norrut till Peterborough. Charltons vinst i lördags gör att man håller sig kvar bland topp sex och det blir en tuff match mot Peterborough som ligger på femte plats i tabellen.

Tidigare under säsongen så var alla så glada över att Charlton hade många poäng på färre matcher.  Det såg som väldigt fördelaktigt och i kommentarer på olika forum så räknade man iskallt med att dessa återstående matcher var vinster. Verkligheten har en förmåga att ofta komma ifatt en och nu är läget ett helt annat. Charlton har 22 spelade matcher och 36 poäng medan Peterborough har 36 poäng på bara 20 matcher. Charlton är bland de lag som har flest spelade matcher, det är bara Burton Albion som har fler (24). I andra änden så finner vi Accrington Stanley som bara har spelat 18 matcher men skrapat ihop hela 33 poäng. 

Granskar vi de senaste fem matcherna så har Peterborough snäppet vassare form och laget lyckades också slå MKD hemma med hela 3–0 i lördags. Peterborough kan verkligen göra mål och har hela +10 i målskillnad bara den senaste månaden. Inför dagens kamp kan Peterborough ställa ut ett mer eller mindre fullt lag och jag tror att trion på topp: Dembélé (möjliggörare av rang), Clarke-Harris (flest mål i ligan) och Szmodics (två mål mot MKD efter en tids måltorka) kommer ställa till ett helvete för Charltons försvar. Och detta i en tid när vi minst behöver det då vi har flera skador och ett allmänt ett svajigt försvar.  

Vad gäller truppen så är Darren Pratley och Jason Pearce tillbaka men Albie Morgan, Alfie Doughty, Ryan Inniss, Akin Famewo och Ben Watson är alla borta från dagens match.

Charlton har mött Peterborough 23 gånger tidigare, lyckats vinna nio, förlora åtta och dela på poängen resterande sex. Men om vi bara avgränsar oss till de två senaste matcherna, 2015 (cupen) och 2010 (ligan) så har Charlton en härlig målskillnad på +7.

Som sagt, det är toppmöte och en MYCKET svår match. Likafullt så tyder mycket på att det kan bli en målrik tillställning sett till tidigare matcher.

Kan Ronnie ”Danmark” Schwartz sätta ett par baljor? 
Jag hoppas det

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Gunter
Pearce
Maatsen

Williams
Pratley
Forster-Caskey
Millar

Aneke
Schwartz

Artikeln skriven av Victor, 2021-01-19, 17:00