Inför matchen Lincoln - Charlton

League One: Sincil Bank Stadium, Sön 27 Sep kl 16:00

Det är bara att hoppas på att spelarna har mer fokus på matchen än supportrarna efter att det tillkännagivits att klubben har en ny ägare i form av danskamerikanen Thomas Sandgaard. Efter en svidande förlust hemma mot Doncaster så behövs det lite positiva känslor även på planen och vilket bränsle i den tanken kunde vara bättreän en ny ägare som är godkänd av EFL!!!

Charlton spelar borta mot Lincoln på söndag men det är både i det korta och det långa perspektivet relativt ointressant i och med att Charlton idag har fått en ny ägare som är godkänd av EFL! Say what? Yes baby, it's true. We're gonna make Charlton great again, greater than ever. 

Vad vet man då om Lincoln? Inte mycket! Den första associationen jag får rör farbror Abraham, det är omöjligt att skriva om Lincoln utan att blanda in farbror Abraham. Som den president som, till skillnad från Trumpen, gjorde USA great så finns det en och annan historia skriven kring honom. Bland annat ett av mina absoluta favoritcitat skall tydligen ha kommit från honom, fast mest troligt kanske det kommer från antikens Grekland.  "Det är bättre att sitta tyst och se ut som en idiot än att öppna munnen och undanröja varje tvivel".

Ja, ursäkta avvikelsen. Tillbaka till ämnet, vad vet vi om Lincoln? Det är för oss en tämligen anonym stad trots att den är ganska stor, ca 85 000 invånare. Grundades för knappt 2000 år sedan av romarna och som många andra städer med den bakgrunden så finns det ofta ett slott och en stor kyrka/katedral. För er som var med i Peterborough så påminner den mäktiga katedralen där ganska mycket till utseendet om den i Lincoln, stor men inte särskilt vacker exteriört. Den första anknytningen till fotboll dök faktiskt upp långt innan fotbollen var uppfunnen då staden gick under namnet Lindocolina. Ha, glöm inte att citera mig för att ha grävt fram den och detta var i mitten av 900-talet! Ja, sen kom vikingarna och röjde runt precis som vi göra idag, livar upp staden litet så att det blir lite glamour. Ja, den lilla detaljen, Lincoln ligger out in the middle of nowhere i Lincolnshire, var annars? Eller om man vänder på det, i händelsernas centrum. Sydväst om Grimsby, ostsydost om Sheffield, nordost om Nottingham och väster om Skegness. Gott, då har ni full koll på läget.

Let's talk about football! Det är inte bara staden som är gammal, så är även laget som grundades 1884, respekt! Och de har spelat på sin arena med den något lustiga associationen till senil sedan 1895, dubbel respekt! Man får ju nästan kalla kårar med så mycket fotbollshistoria på en gång. När lokalkombatanterna dessutom utgörs av Grimsby Town och Shunthorpe United då snackar vi football back to the roots. Trots att de gjorde debut i ligasystemet redan 1892 så har bollen aldrig riktig rullat Lincolns väg. Efter entrén i division 2 så har trendkurvan stadigt pekat nedåt ner till divison 5 med några korta gästspel uppåt som hack i kurvan. Efter några år i Conference League så tog de steget upp i League Two i 2017 och sedan har det åter gått uppåt. Året därpå så tog de sig hela vägen till Wembley där de vann EFL Trophy, första besöket i finrummet och första pokalen, kul!

Förra säsongen var en helt okey säsong för Lincoln, 42 poäng med 33 % vinster, 17 % oavgjorda och 50 % förluster räckte till en 16:e plats. Då var det desto tuffare i Championship då Charlton slutade på 22:a plats med 48 poäng och siffrorna 26 %, 26 % och 48 %. Den här säsongen har börjat väldigt positivt för Lincoln med två raka segrar i ligan (Oxford och MK Dons) och även cupen har gått bra även om det naturligtvis leder till fler matcher. I tredje omgången blev det ordentligt med pisk hemma mot Liverpool i torsdags, hela 2 - 7. Därav att denna matchen flyttades till söndag.

För Charlton som börjat med en vinst en och en förlust medförde det en dags längre vila och tack vare ett godkänt ägarbyte av EFL i fredags en dag extra att införskaffa nya spelare. Och firma Gallen & Bowyer har inte legat på latsidan men det verkar som om endast Ben Watson blev klar i tid för att få vara med i den här matchen. Förstärkningen på backsidan igår, Akin Fawemo, har jag förstått inte kommer att vara klar för spel utan får vänta till nästa match, om inte går han rakt in i startelvan. Det kommer att bli en mycket välkommen förstärkning med tanke på att vi för tillfället har fyra backar i truppen varav en är lätt skadad och en är en ungdomsspelare. Inför matchen saknar vi Gilbey (hälsena) och Aneke (Covid 19) samt frågetecken för Pearce. Det gör att vi får förlita oss till i stort sett samma lag som i förlusten mot Doncaster, hoppas dock att de är ordentligt taggade med självförtroende nu när klubbens situation har fått en sån positiv injektion!

Så vad sägs Mr Sandman (Sandgaard), shall we play you a song? En näpen 2-1 seger vore väl en bra start på återtåget?

Trolig laguppställning

Amos

Barker
Pratley 
Oshilaja
Purrington

Doughty
Forster-Caskey
Morgan
Oztumer

Bonne
Washington

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-09-27, 10:58