Inför matchen Gillingham - Charlton

League One: Priestfield Stadium, Lör 21 Nov kl 14:00

Charlton har ångat på ordentligt under oktober och klättrat i tabellen. Kommer formen att hålla i sig även efter landslagsuppehållet? Imorgon är det pendeltågsavstånd sydost till Rochester som har en gigantisk katedral och är som natt och dag jämfört med Gillingham några kilometer därifrån. Charlton har generellt ett gott track record i denna, enligt engelsmännen, gudsförtjänta håla. Sjunde raka segern och Charlton nosar på serieledning, våga vinn!

När man pratar med Charltonsupportrar om Gillingham är det lika regelbundet med positiva kommentarer som isberg i Sahara. Gillingham består av bidragstorskande drogberoende personer som har minst 8 barn och 2 huvuden. Även om de har bättre lokalkunskap än mig så kan jag känna att det finns en viss överdrift i dessa påståenden. Personligen fann jag Gillingham som en generell engelsk småstad även om jag inte kan uttala mig om pubarna för så långt sträckte sig inte de engelska värdarnas gästfrihet när vi besökte Priestfield för ett och ett halvt år sedan, lär mer här.

Charlton har spelat sju matcher i rad i ligan utan förlust, sex segrar i rad. En häpnadsväckande metamorfas som lett spikrakt upp i tabellen och är nu bara tre poäng efter serieledande Peterborough med två matcher mindre spelade, två poäng upp till Hull med än match mindre spelad. Ett lag med flyt vill ju helst bara fortsätta men landslagsuppehållet gjorde detta omöjligt och med tanke på den trupp vi har så var uppehållet nog mer av godo än av ondo. Fler spelare fick tid att slicka sina sår och redan skadade spelare fick chans att närma sig spelstart igen. Bowyer har med anledning av det täta matchandet blandat och gett i truppen för att minska risken för överansträngning. De två senaste cupmatcherna har gett honom möjligheten att pröva de spelare som tidigare inte fått så mycket speltid. Så vilken startelva som kommer till start är som oftast tämligen svårt att sia om. 

På den absoluta säkra skadelistan hittar vi Fawemo, Gilbey och Doughty medan Oshilaya och Pearce mest troligt inte kommer till start eller kanske kommer att ingå i truppen. Williams är som vanligt lite småskadad efter landslagsspel men det är han ju nästan alltid så det tillhör den normala förutsättningen. Förutsättningarna är således truppmässigt väldigt goda, bara för laget att leverera. Matchen spelas utan publik vilket innebär att bortasupportrarna slipper stå på den provisoriska läktaren utan tak. Det innebär också att Charlton slipper den smått fanatiska hemmapubliken, ungefär Millwall * 0,7. Förra gången det begav sig var Charltons taktik tydlig, stör alla uppspel högt upp, försvara och satsa på kontringar. Det räckte gott i den matchen som Charlton vann med 2-0 efter mål av Aribo och Cullen i första halvlek, dessvärre för oss tillresta i fel mål åskådarmässigt.

Med rätt inställning är det här en match som Charlton bara skall vinna. Varför inte en favorit i repris? 2-0 till Charlton och förbättrad tätkänning.

Trolig laguppställning

Amos

Purrington
Gunter
Inniss
Maatsen

Pratley
Morgan 
Maddison
Williams

Washington
Smyth

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2020-11-20, 18:39