Inför matchen AFC Wimbledon - Charlton

Kiyan Prince Foundation Stadium, Tis 1 Sep kl 18:30

Säsongen inleds anonymt bakom lyckta dörrar borta mot AFC Wimbledon i den lika anonyma cupen EFL Trophy. Strax innan matchstart kommer den anonyma laguppställningen tillkännages. Utifrån Bowyers uttalande inför matchen så skall ingen förvänta sig annat än förlust. Men kanske slutar det därför som det gick mellan Helsingborg och Djurgården i söndags?

Känner du sig osäker över ägarbilden av Charlton Athletic FC så behöver du inte känna dig bortkommen. Förutsättningarna är så pass oklara att det idag klockan 15:00 påbörjas förhandlingar i tingsrätten i Manchester rörande vem som i dagsläget äger Charlton Athletic. Det är tur att Lee Bowyer "bara" har att bry sig över laguppställningen inför dagens match borta mot AFC Wimbledon för den kan ju skapa tillräckligt med huvudbry för att både bli gråhårig och tappa det.

Som bekant finns det ett köpembargo för Charlton sedan ESI tog över klubben i januari som mer eller mindre omöjliggör för klubben att inskaffa nya spelare. Vissa undantag finns och om jag fattat det hela rätt så finns det bland annat möjlighet att införskaffa vissa spelare om de kan påvisa att de inte har full trupp, om någon spelare lämnar klubben och säkert något mer, dessa regler är ju oftast proppade med fler undantag än regler. I nuläget anser EFL att Charlton har en full trupp, 23 man, och dit räknas då en rad spelare i U23-laget som mestadels är under 20 år och aldrig ingått i en matchtrupp och än mindre spelat en enda minut i tävlingssammanhang för A-laget. Tom Lockyer skall enligt uppgifter vara klar för Luton Town vilket öppnar upp för Adam Matthews att komma in i truppen vilket får ses som en kraftig förstärkning. Hur det ser ut på varje position är högst oklart men då flera totalt orutinerade U23-spelare redan anses ingå i A-laget kommer Bowyer oavsett hur landet ligger inte ta in ytterligare U23-spelare i laget för att fylla eventuella luckor då det skulle ytterligare försvåra införskaffande av nya spelare.

Normalt är försäsongen ryktenas tid och just nu är det på grund av alla oklarheter kring klubben ännu fler rykten. Ett av dessa som det verkar finnas grund för är att Bowyer kommer att spela Amos i mål framför Phillips även om den senare är det bättre alternativet. Men då Phillips, som har ett år kvar på sitt kontrakt, valt att inte skriva på ett nytt kontrakt så skall Bowyer ha uttryckt att passar det inte att skriva på kontrakt kan man inte räkna med att få spela. Förutsättningarna inför matchen kunde diplomatiskt uttryckt varit bättre och Bowyer har uttalat sig till media inför matchen "Just don’t judge us on this.Our squad, at the moment, is paper thin."

Nedan laguppställning skall mer ses som spelare som finns i truppen än trolig laguppställning. En skadebenägen spelare som Williams är tillgänglig men typiskt en spelare som Bowyer vill spara till kommande ligamatcher. Även om Bowyer är starkt pessimistisk så kör jag ett klassiskt 1-1 som troligt resultat.

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Oshilaya
Purrington
Pearce

Pratley
Oztumer
Morgan

Lapslie

Washington
Davison

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-09-01, 15:18.