Championship : Bet365 Stadium (Britannia Stadium), Lör 8/2 kl 16:00
23,508 (1,934 från Charlton)

28, McClean 45 +1, Purrington
47, Ince
66, Powell

”Inte bra nog från avspark till slutsignal” är ett understatement från Lee Bowyer. Matchen går att sammanfatta i ett ord, KATASTROF.

Jag trodde att McGeady skulle starta men han saknades pga sjukdom. Hans vara eller icke vara hade nog inte gjort någon skillnad, för Charlton var helt under isen denna blåsiga dag i Stoke-on-Trent.

Som sagt, blåsigt, inget bollinnehav och därav inget spel, men bra på att blockera. Det är sammanfattningsvis Charltons 15e första minuter på BET365 stadium. Charlton får en hörna i den 16e minuten som nästan nickas in men det ska dröja till den 45e minuten innan nästa spännande Charlton-händelse utspelar sig.

David Davis var het och inblandad i flera situationer där det slutade med frispark åt ena eller andra hållet. Han får gult kort i den 27e minuten och det blir frispark till Stoke. Clucas drar en lång boll mot bortre delen av straffområdet och en fin nick av Powell i sidled hittar McClean som cleaniskt lägger in bollen i tomt mål, 1–0 till Stoke (på fast situation som jag förutspådde).

Strax före halvtid kommer Green fint på sin kant och får iväg en jättefin boll in i straffområdet som Purrington når med foten och det är kvitterat! Helt otroligt att lyckas kvittera i den 45 (+1) minuten med tanke på insatsen i första halvlek. Charlton hade som sagt absolut ingenting förutom en farlig höra och målet men får bästa möjliga omstart inför andra halvlek.

Mellanakten (mellan minut 15 och 45) var helt värdelös och trist. Jag snappade dock upp något roligt när jag tittade och det var att liveströmmen når långt och kommentatorerna nämnde att fans tittar och kopplar upp sig från världens alla hörn. Fans återfinns till exempel i USA (flera delstater), Thailand, Ryssland, Hong-Kong, Spanien, Nederländerna och i Sverige.

I och med målet så hade jag en bra känsla inför andra halvlek men hinner knappt blinka efter avspark förrän Stoke gör 2–1. Andra halvlek börjar alltså på sämsta möjliga vis och Charlton får direkt ett baklängesmål som i och för sig var vansinnigt nära offside men domaren är säker på sin sak och Ince kommer med i målprotokollet i den 47 minuten.

Williams har en jobbig dag och han blir tacklad varje gång han har bollen. Stokes spelare är på honom som blodiglar. Inte konstigt att han blir skadad när han blir kapad vid hälsenorna varje gång. I den 65 minuten får Stokes Campbell leka fritt utanför straffområdet och han hittar till Smith som lägger in den lågt och Powell stöter in 3–1 till Stoke. Därefter fortsätter bara fallet, dock så skapar Charlton någon enstaka chans som potentiellt hade kunnat få gubbarna att spela bättre och vilja vinna, men icke.

En av säsongens absolut sämsta matcher. Som tur är så är det många omgångar kvar och vi kan ju hoppas att Charlton, i alla fall på hemmaplan där spelet ser helt annorlunda ut, kan plocka resterande tre-poängare som behövs för att säkra spel i Championship även nästa säsong. Som alltid, nya tag inför nästa match som dessvärre är borta mot Robin Hood och hans trädkramande vänner från Sherwoodskogen.