Championship : City Ground , Tis 11/2 kl 20:45
0 - 1  (0 - 1)
Domare: Darren Bond
Publik: 28 029

34, Taylor

Briljans från Sarr och Taylor hjälpte för att ordna en livsviktig seger för ett hårt jobbande Charlton. It's a great night to be alive!

En till synes kylig kväll på City Ground med packade läktare, vad kan vi då mer kräva av en strålkastar-match i februari!? Bowyer valde i denna match att starta med trebacks-linje med Lockyer-Pearce-Sarr, vilket kanske inte är förvånande med tanke på förra matchens lågvattenmärke, då han valde att spela med fyra backar. Lee hade nog förutsatt att det skulle vara två fysiska mittbackar i Forest, så därför var det smart att starta med två fysiska forwards i Lyle och Tomer.

Det kom innan matchen rapporter att det hade snöat dagen innan i Nottingham, vilket märktes på planen, då flera spelare hade lite svårt med fotfästet. Nottingham sparkade igång matchen kl 20.45. Första 5 minuterna böljade spelet lite fram och tillbaka, vilket resulterade i att inget av lagen höll i bollen allt för länge. Charlton fick även igång sin press på ett mycket bra sätt. Båda lagen hade ett par hörnor var i början av matchen, som inte resulterade i någon farlighet.

Hemed och Taylor fungerade optimalt ihop under hela första halvleken, men speciellt under de första 15 minuterna. Bong i Forest utdelade en riktigt ful tackling på Matthews i minut 12, vilket kunde resulterat i en allvarlig skada. Bong fick inte gult för den, vilket kändes helt otroligt! Forest skapade ett flertal halvchanser under de första tjugo minuterna, men utan att på riktigt testa Phillips i målet. Charlton försökte piska in inlägg på Taylor och Hemed, vilket till slut resulterade i ett riktigt fint anfall. Sarr läser spelet ute till vänster och bryter en passning med en lång stortå. Han har sedan öppen gata på vänsterkanten och slår sedan ett helt magnifikt inlägg med otroligt fart och vem dyker då upp där? Jo, Lyle så klart! Ett riktigt klassavslut ger Charlton ledningen i matchen. Inte helt oförtjänt, eftersom grabbarna har känts hungrigare i moståndarnas straffområde än Forest. Klockan hade precis tickat upp i den 24e minuten, vid tidpunkten för målet.

Under hela första halvleken sökte Forest deras bästa spelare Lolley. Ett stort plus till Doughty som skötte det riktigt bra i defensiven, något som inte är hans starkaste sida.

Första halvlek avslutades med ett superläge för Forest. Ett inlägg in till Walker som skarvade den precis utanför i matchminut 41. Charlton lyckas hålla undan och tillsynes rättvist leder grabbarna med 1-0 i halvlek. Första halvleks lysande stjärna är Naby som inte har en fot fel, förutom en skarv som är nära att bli självmål. Davis plockar även upp ett gult kort i första, efter att ha stoppat en kontring.

Andra halvlek präglas av ett ställningskrig mellan de två lagen. Vid två tillfällen får Charlton övertag på Forest planhalva, vilket skulle resulterat i åtminstone ett mål, men slutprodukten var inte tillräckligt bra. Spelet böljade fram och tillbaka under hela andra halvlek. Egentligen är det bara en chans som är värd att nämna. Ett skott från nära håll i den 78e minuten, som Dillon kunde rädda enkelt.

Båda lagen slutför alla sina byten under andra halvlek. Bytet där Doughty går ut och Purrington kommer in, förstår jag inte riktigt. Men eftersom Addicks vann, så är det svårt att klaga!

Charlton spelade hela matchen med ett riktigt bra försvarsspel, Jag tror att det är såhär Bowyer vill spela, förutom att han nog vill ha mer bollinnehav.

Matchens profiler är enligt mig fyra spelare. Hemed och Taylor slet oerhört där framme. Hemed gjorde sin bästa match för säsongen och hans touch såg äntligen ut att finnas där! Matthews skötte sig mycket bra både offensivt och defensivt. Sarr hade egentligen inget misstag under hela matchen, vilket var efterlängtat. Jag säger som Lars: Sarr är som Dr Jekyll och Mr Hyde. Antingen gör han misstag eller så gör han inga i princip.

En riktig skrällseger blev det i alla fall, vilket känns så jäkla skönt! Go Addicks!