Championship: The New Den, lör 9 nov kl 16:00
Domare: R. Jones
Publik: 17 109

6, Hutchinson 51, Leko
91, Smith

Ett ineffektivt Charlton förlorade derbyt mot Millwall. Matchen var relativt jämn, men avslutningen lämnade en bitter eftersmak.

Lee Bowyer och hans mannar gjorde tillsammans med dryg 2 200 Charltonfans den korta resan till Bermondseys djupa mörker och The New Den. Millwalls lejonkula, där Charlton inte vunnit sedan Lee Bowyer själv spelade för klubben. Managern var vid gott mod och ställde upp en 3-5-2-formation för matchstart i vad som såg ut att bli ett riktigt tätt derby.

Hemmalaget överrumplade närmast våra rödklädda hjältar från SE7 när kaptenen Shaun Hutchinson gjorde 1-0 via nick efter en frispark ute på ena kanten. Millwall stack upp några gånger till efter sitt ledningsmål, men det var Charlton som ägde halvleken. Kombinationen ineffektivitet och en storspelande Bartosz Bialkowski gjorde dock att ledningen stod sig i halvtid.

Bortalaget lät sig inte nedslås av underläget, utan kastade sig ut på banan i den andra halvleken och fick snart sin belöning. En hörna från Josh Cullen studsade runt inne i straffområdet och nådde Jonathan Leko, som behärskat pangade in kvitteringsmålet via en styrning.

Det såg länge ut som att Charlton skulle kunna få med sig minst en poäng i en böljande match där man hade mycket boll, men på övertid drog Millwall till slut det längsta strået. En fast situation långt in på Charltons planhalva ledde till ett nickmål från inbytte Matt Smith, som tittade fram vid bortre stolpen.

En snöplig förlust i det heta derbyt, särskilt när poängen tycktes vara inom räckhåll. Det är bara att slicka såren under landskampsuppehållet och vässa dobbarna inför besöket från Cardiff City den 23:e november.