Championship : Craven Cottage, lör 5 okt kl 13:30
Domare: K Stroud
Publik: 18 654

55, Cavaleiro 41, Gallagher
63, Mitrovic 57, Bonne

Charlton fixade en poäng borta mot Fulham i en tuff match. Lagen fick varsin halvlek på Craven Cottage.

Lee Bowyer gjorde ett antal förändringar jämfört med onsdagsmatchen mot Swansea. De elva som fått förtroendet satte fart direkt från avspark och pressade högt mot hemmalaget. Passningsspelet satt i mångt och mycket där det skulle och chanserna radades upp inför de drygt 18 000 på Craven Cottage. Josh Cullen låg bakom mycket när både Jonny Williams och Conor Gallagher hade fina möjligheter.

Det välförtjänta ledningsmålet kom efter drygt 40 minuters spel och var synnerligen välförtjänt. Macauley Bonne spelade bollen till Gallagher, som förlängde ut på kanten till Jake Forster-Caskey. Dennes inlägg hittade en helt ledig Chris Solly vid bortre stolpen. Trotjänaren mötte bollen med pannan och nickade ner bollen perfekt till den framrusande Gallagher, som utan problem smällde in bollen från strax framför straffpunkten.

Hemmalagets manager Scott Parker tvingades till två byten i halvtid för att försöka ändra matchbilden. Fulhamspelarna måste ha fått lite av en hårtork i omklädningsrummet, för matchtempot stegrades ytterligare. Efter endast tio minuter väggspelade Ivan Cavaleiro sig fram med inbytte Bobby Decordova-Reid och bröt sig in mot mitten från höger, varefter han pangade upp bollen i närmaste krysset.

Charlton svarade direkt. En hörna orsakade problem för hemmaförsvaret, som inte lyckades rensa längre än Darren Pratley på vänsterkanten. Mittfältaren slog ett perfekt inåtskruvat inlägg som Bonne mötte med en spänstig nick som lobbades perfekt över hemmamålvakten Marcus Bettinelli.

Fulham tryckte på för att få kvittera igen, och hade snart två skott i ribban, varav ett från Aleksandar Mitrovic. Matchens mest händelserika del tog ännu en vändning när Tom Cairney kom flygande fram på ett inlägg och fick på en stenhård nick från nära håll. Dillon Phillips stod rätt placerad, men hans backlinje var inte tillräckligt alert för att komma åt returen, som den store och starke Mitrovic lyckades raka in i mål. 2-2 och en halvtimme kvar att spela.

Matchens slutskede var inte mindre intensivt än resten av matchen, även om Fulham hade ett tydligt övertag vad gällde bollinnehavet. Dillon Phillips stod för ett par oerhört bra räddningar och var skillnaden mellan noll poäng och den starka pinne som Lee Bowyer och company nu kunde bärga hem till SE7.

Landslagsuppehåll och tid att slicka såren inför nästa match, som är Derby hemma. En poäng borta mot Fulham får ses som klart godkänt. Om spelet kan se ut som det gjorde vid 1-0-målet har Charlton fortfarande mycket att komma med den här säsongen.