Championship : The Valley , Lör 11/1 kl 16:00
Domare: Jason Gillet
Publik: 19720

28, Josh Davison 22, Kenneth Zohore
76, Tom Lockyer 46, Självmål

Charlton gjorde en imponerande insats hemma mot serieledande West Bromwich när man rättvist spelade 2-2.

Charlton ställde återigen ett ungt lag på planen då det som vanligt saknades många skadade spelare, men en positiv sak var i alla fall att vi till denna matchen mot West Bromwich hade fått tillbaka Jonny Williams, Jake Forster-Caskey och Tomer Hemed som alla startade på bänken, plus att inlånade Andre Green från Aston Villa var med i startelvan, så lite mer hoppfullt såg det ju ut inför denna tuffa match.
När man sedan hör att Steve Gallen i en presskonferans berättar att Charlton räknar med att köpa in tre nya spelare kommande veckor plus att ta in en till på lån så får man ju riktiga positiva vibbar inför vårsäsongen.

Matchen mot serieledande West Bromwich blev en spännade historia och precis som i bortamatchen i höstas sluta matchen 2-2 efter att West Brom varit i ledningen vid två tillfällen.
Conor Gallagher fick ganska tidigt i matchen en bra chans men sköt lite svagt utanför, så det var gästande West Brom som gjorde första målet i 22:a minuten då Kenneth Zahore snodde bollen från Tom Lockyer, sköt ett skott som Dillon Phillips räddade, men returen gick ut till Zahore som inte gjorde något misstag på sitt andra skott.
Men ledningen höll sig inte så länge för när Charlton fick en hörna i 28:e minuten så nickade först Naby Sarr fram bollen till Josh Davison som i sin tur nickade in sitt första ligamål någonsin.

Ett starkt fysiskt spelande West Brom styrde matchen under långa stunder, men Charlton gjorde riktigt bra i från sig mot ett lag som troligen kommer att spela i Premier Leauge nästa säsong.
Så 1-1 i paus var rättvist och man hoppades på en start i andra halvlek där vi skulle fortsätta att hota framåt när vi fick våra chanser och hålla tätt bakåt med stabilt försvarsspel men så blev ju inte fallet då Hal Robson-Kanus skott styrs via Naby Sarr in till 1-2 i andra halvleks första anfall.
Sedan försöker gästerna avgöra matchen, dels genom att spela fysiskt tufft, men även i bland på gränsen till fult vilket även sex gula kort bevisar.
Men Charlton gav inte vika och efter att Jonny Williams och Jake Forster-Caskey kom in i mitten på andra halvlek så fick man ytterligare lite mer krafter såg det ut som.

Man kämpade med allt man hade och när man hade chanser framåt så försökte man hela tiden hota och både Josh Davison och Andre Green gjorde en bra match i det offensiva spelet, men det var återigen efter en fast situvation som vi skulle kvittera.
Det var en boll som nådde fram till Tom Lockyers huvud och nicken gick via stolpen och målvakten in till 2-2 och The Valley kokade av glädje.
2-2 blev också slutresultatet och det är enligt mig ett rättvist resultat då jag tycker Charlton gör en riktigt bra match mot ett mycket bra motstånd.
Man tappar aldrig konceptet trots många unga spelare i startelvan och att man ju trots allt ligger under två gånger om, utan hela matchen igenom fortsätter man oförtrutet att jobba för att spela till sig något i poängväg och det lyckas man ju också med.

Nu blir det spännade tider där vi får se vilka spelare Charlton kan locka till sig och även lite fler skadade spelare lär ju komma tillbaka kommande veckor.
På match fronten skall vi möta Preston och Fulham innan månaden är slut för att sedan spela hela sju matcher i februari, bland annat mot bottenkollegor i form av Barnsley, Luton, Stoke och Huddersfield, så vi Charlton supporters har mycket av se fram emot och efter insatsen mot West Brom kan man ju bara vara positiv.