Championship : The Valley, lör 10 aug kl 16:00
Publik: 17 848

25, Taylor 37, Ince
75, Aneke
83, Gallagher

Charltons nyförvärv skänkte 3 poäng till hemmalaget. Ett styrkebesked från Lee Bowyer och hans mannar.

Strax under 18 000 åskådare hade tagit sig till The Valley för att beskåda Charltons hemmapremiär i återkomsten till Championship-fotbollen. Majoriteten av dessa kunde gå hem nöjda efter en god prestation av Lee Bowyer och hans spelare. Conor Gallagher, Jonathan Leko och Josh Cullen var bland de som fick en första start för säsongen i matchen mot Stoke City.

Matchinledningen var trevande, men med viss övervikt åt bortalagets håll. Hemmalagets tålamod belönades när Leko i den 25 minuten slog en passning på vänsterkanten till Lyle Taylor, som vek in snyggt mot mitten och satte bollen bakom Jack Butland i bortamålet. 1-0 till Charlton och anfallarens andra mål för säsongen.

Stoke fortsatte att hota med sina anfall, bland annat med ett skott i ribban. Deras framåtanda gav också utdelning knappt tolv minuter efter Charltons ledningsmål. Det var en soloprestation från Tom Ince som gav bortalaget sin efterlängtade kvittering, när han tog sig framåt på Charltons planhalva och helt sonika tryckte upp ett skott i krysset från dryga 20 meter. Kort därpå träffade Stokespelaren Lee Gregory ribban ännu en gång.

Resultatet 1-1 stod sig dock till halvtidsvilan och en god stund in i andra halvleken. Någonstans mitt i denna ändrade Lee Bowyer lite i sin formation, vilket snart gjorde att hemmalagets nyförvärv Chuks Aneke kunde raka in 2-1-målet på nära håll efter en rörig situation i samband med en Charltonfrispark. Detta skedde i den 75:e minuten, och kort därpå satte likaså nye Gallagher (på lån från Chelsea) 3-1-målet på en väl genomförd hörnvariant.

Säsongen har onekligen startat riktigt bra med två vinster av två möjliga. Som vanligt är en god start ingen garant för en bra säsong, men det går ju inte att sticka under stol med att Charlton trots vissa problem är ganska kul att följa just nu!