Championship : The Valley, Lör 27 Jun kl 13:30
Domare: X Xxxxxx
Publik: 0

12, Pratley

Charlton gjorde vad som behövdes för att säkra den andra dubbelsegern sedan augusti. Trots ett massivt bollinnehav från gästande R's så var det Charlton som tog till vara på chanserna och tog ytterligare tre blytunga poäng i kampen om förnyat kontrakt. Och de kommer att behövas när motståndet blir betydligt tuffare i nästa veckas matcher, borta mot Cardiff och hemma mot Millwall.

Inte helt oväntat lämnade Bowyer startelvan oförändrad i derby hemma mot QPR. Liksom i förra matchen tog Charlton ledningen tämligen tidigt i matchen på hörna, denna gång var det Pratley som nickade in bollen. Strax efter ledningsmålet hade QPR sin enda chans i första halvlek men skottet gick väl över och Phillips behövde inte anstränga sig. Charlton var istället nära att utöka ledningen flera gånger men trots att Bonne var på rätt plats gång efter gång så saknade han den nödvändiga touchen. QPR tog successivt över spelet mer och mer och ägde bollen totalt de tio sista minuterna, men några chanser skapade de inte.

Direkt efter avspark i andra halvlek trycket QPR på och skapade sin absolut bästa målchans i matchen men Phillips gjorde en toppräddning och sedan tog Charlton ånyo över rodret. Bonne frestade på och cirka tio minuter in i halvleken så nickade han så äntligen i mål, bara för att upptäcka att han hårfint hade blivit avvinkad för offside. Men var han verkligen det? Domaren ändrar sig nästan aldrig och gjorde inte så heller denna gång. Trots att QPR hade ett fortsatt massivt bollinnehav så var det Charlton som stod för avsluten både mot och på mål. Lockyer, Doughty och Pratley hade alla goda möjligheter att öka på ledningen innan Doughty sånär fick in sitt skott långt in på stopptid. Men Charlton knöt ihop säcken elegant och säkrade sin andra 1-0 seger på en vecka.

Det är ju inte bara Charlton som har plockat poäng i botten men så länge vi vinner spelar det inte så stor roll vad de andra gör. Närmast blir det betydligt tuffare när Charlton åker till Cardiff på tisdag för att försöka rå på Walesarna. Cardiff har liksom Charlton börjat nystarten med två raka segrar hemma mot Leeds och borta mot Preston, två mycket meriterade segrar. Så det blir att bunkra upp med segervilja för att kunna rå på dem. Men Charlton har allt att vinna och inget att förlora. Om de klarar av att hålla Cardiff borta från straffområdet på samma sätt som de gjorde med QPR så vet man aldrig!