Championship : The Valley, Lör 19/10 kl. 16:00

6, Bonne
48, Sarr
67, Gallagher

Vilken vinst!

Charlton var helt outstanding och trollade upp Derby högt upp på läktaren samtidigt som man satte punkt för Derbys fem matcher långa förlustfria sejour.

Bonne gjorde sitt tredje mål för säsongen på fyra matcher och Sarr gjorde sitt första för säsongen. Ändå var det lånet från Chelsea, den unge Conor Gallagher som gjorde matchens (säsongens?) mål – vilket skott! En riktig projektil!

Charlton visade att man kan göra snygga mål men framförallt så spelade man som ett lag. Vinsten går på inget sätt att ge till en eller två spelare som var briljanta utan en laginsats där alla lagdelar och spelare bidrog. Icke desto mindre, Darren Pratley, Josh Cullen, Jake Forster-Caskey och avbytaren Sam Field imponerade stort.

Lee Bowyer gjorde bara ett byte jmf. matchen mot Fulham och det var Leko som hoppade in istället för Pearce. Bowyer gjorde dock en annan spännande justering och det var i hur laget ställde upp, nu i en 5-4-1 formation med Bonne som spets.

Charlton fick en flygande start med mål i den sjätte minuten genom Sarrs boll på vänsterkanten som hittade Williams som i sin tur spelade in mot Bonne som drog till med vänsterfoten. En imponerande halvlek som kunde ha slutat med i alla fall 2-0 till Charlton. Men som vi alla vet så kom 2-0 bara minuterna efter avspark genom Sarrs fina nick på en lång höra av Cullen. I den 67 minuten vinner inbytte Sam Field – som ersatte skadade Williams med bravur – bollen på Derbys planhalva och spelar den enkelt till Connor ’The Derby’ Gallagher som tar den med sig och får till en projektil från 23 meter som går rakt upp i målvaktens ena hörn och hela publikens glädjerop lyfter hela The Valleys stålkonstruktion från marken.
En riktigt bra match – det var riktigt kul att se :)

P.S. Den som återkommer med rätt svar (svar i två steg för att det ska räknas) kring ’The Derby’ får en öl nästa gång vi ses!