Championship : The Valley, Lör 14/9 kl 16:00
Domare:
Matthew Donohue
Publik: 18,752

52, Bellingham

Ingen vidare eftermiddag på The Valley och det storslagna hundraårsfirandet uteblev. Charltons mittfält och anfall skapade få farliga chanser. Vissa matcher bör man bara glömma och gå vidare från - det kanske är dags nu. Vidare så är det bara Lee Bowyer som vet varför Williams började på bänken! och vilken status det är på Taylor nu när vi blickar framåt.

Det blev ingen 2-0 vinst och ett upprepande av det som hände 1919. Charlton började matchen trögt och laget lyckades inte rulla bollen tillräckligt snabbt för att kunna skapa chanser. Det blev bättre i andra halvlek men sett över 90 så var det ingen höjdarprestation.

Båda lagen skapade bara halvchanser i första halvlek. Mot slutet av första så hade Birmingham övertaget och det fortsatte in i andra. Och så sju minuter in i andra kom första målet. Jag varande inför matchen om Jade Beillingham, Birminghams 16-årng som avgjorde mot Stoke. Tyvärr så avgör han även denna match, och fortsätter han på inslagen bana så är det PL nästa.

Williams kom in i den 59 minuten och då börjar det hända lite mer på anfallsfronten. Publiken gjorde också sitt bästa för att få lite go i laget och höjde ljudnivån på The Valley. Charlton skapade två bra chanser i den 73 som tvingade Camp att göra två fina reflexräddningar. Kayal kom in på planen i den 78 och Charlton öste på för att få in en kvittering. Med två minuter kvar så kunde Charlton kvitterat men olyckligt nog så gick Hemeds skott precis ovanför ribban. Charlton fortsatte forcera på stopptid men lyckades inte få in bollen i mål, istället så blev Lee Bowyer utvisad efter att han, enligt egen utsago, kastat tillbaka en boll som Birminghams tränarstab kastat in på planen.

Till sist så får vi nog klara oss utan Taylor en tid framöver, ingen verkar veta när han är helt återställd. Jag hoppas givetvis på nästa vecka mot Wigan men det är nog för optimistiskt.