Championship: The Valley, Lör 1 feb kl 16:00
Publik: 19 870

9, Taylor         71, Woodrow
45, Green

Charlton tog en tung seger hemma mot Barnsley. De tre poängen satt långt inne.

Lee Bowyer gjorde ett gäng förändringar efter den oavgjorda matchen mot Fulham och återbördade Naby Sarr, Jonny William, Lyle Taylor och Andre Green till startelvan. Känns viktigt att målskytten Taylor är med från start när så är möjligt, något som visade sig användbart även mot Barnsley.

Hemmalaget spelade bra i första halvlek och fick utdelning redan efter nio minuter, när en väl slagen frispark från Josh Cullen nickades vidare av Jason Pearce till en framrusande Lyle Taylor, som petade bollen förbi bortalagets målvakt. Tidig ledning betyder inte alltid särskilt mycket för Charlton, och det var bara en skarp Dillon Phillips och hans mycket pålitliga målbur som höll Mads Andersens dubbla försök i 21:a minuten ute. Charlton hade dock ett visst övertag under halvleken och utökade sin ledning på övertid.

En blockerad hörna ledde till ett andra inläggsförsök från Alfie Doughty, som hittade Pearce långt bak i straffområdet. Dennes nick gick via Naby Sarr (som missade bollen) till Green, som med imponerande kraft och säkerhet pangade in 2-0-målet framför bortafansens läktare.

Andra halvlek inleddes med mer Charltondominans, men efter hand som tiden gick lyckades bortalaget äta sig in mer i handlingen. Bland annat hade Cauley Woodrow en ribbträff efter en kort utboxning av Phillips. I 71:a minuten fick Barnsley utdelning när samme Woodrow lugnt och sansat smällde in 2-1 efter en riktigt imponerande kontring. De hann dessutom med en träff i stolpkrysset och en rensning på linjen, men Charltons försvar höll ut och bärgade tre tunga poäng i kampen om att ta sig ut ur bottenträsket.