Championship : St Andrew's Trillion Trophy Stadium, Ons 15/7 kl. 19:00
 0 - 0  (1 - 1)
Domare: David Webb
Publik: N/A

58, Bonne.             90 (+3), Jutkiewicz

Som så många gånger förut så släpper Charlton in mål på tilläggstid och det hela slutar återigen i moll.

Lee Bowyer gjorde fyra förändringar jämfört med matchen mot Reading. Doughty ersatte Oshilaja i backlinjen och på mittfältet kom Field och Williams in istället för Pratley och Morgan. Längst fram fick Hemed starta istället för Aneke.

Birmingham började med några fina chanser och Phillips kom därmed in i hetluften direkt. Birmingham behöll trycket men Charlton skapade några halvchanser däremellan. Cullen slog en cross mot Williams men han var aningen sen fram till den bortre stolpen. Charlton ökade succesivt sitt bollinnehav och hade ett övertag fram till den 34e minuten. Helt plötsligt så får Birmingham en straff och Phillips sätts återigen på prov…. och han RÄDDAR! En mycket viktigt (och fin) räddning i sin 100 match i Charltontröjan. Det händer inte så mycket mer i första halvlek.

Birmingham drar igång andra halvlek med fart och fläkt och har ett skott över ribban och ett annat kort därefter som blockerades fint av Lockyer. Och så i den 58 minuten så gör Charlton det efterlängtade ledningsmålet efter fint passningsspel mellan Doughty och Williams som ledde fram till att Doughty kunde slå en fin boll till Bonne. Lyckan kunde varit kortvarig men Phillips gjorde en ny fin räddning - puh! 10 minuter senare kunde Charlton utökat men McGeadys skott gick tyvärr rakt i stolpen.

Charlton fortsatte skapa chanser men utan resultat. Laget spelade bitvis riktigt bra men att Williams, Field och Doughty byttes ut kom lite som en chock. Williams är instrumental för Charlton och det är verkligen synd att han inte klarar 90 minuter. Med en kvart kvar så var Charlton återigen nära att utöka till 2–0 men det ville sig inte riktigt. Lee Camp i Birminghams mål stod i vägen och gjorde en kanonräddning.

På stopptid händer det som aldrig får hända i en fotbollsmatch! Och för Charlton så har det har enligt utsago hänt hela sju gånger denna säsong. Birminghams anfallare Jutkiewicz forcerar in kvitteringen och Charlton blir berövade på vinsten. På det stora hela spelar Charlton bra och Phillips möjliggjorde en vinst överhuvud taget. Det är ren oflyt att Charlton inte leder med 2 eller 3 när matchen gå in på stopptid.

Nya tag mot Wigan på The Valley i morgon. En vinst och kontraktet är mer eller mindre säkrat.