Inför matchen West Bromwich - Charlton

Championship : The Hawthorns , Lör 26/10 kl. 16:00

Ingen vila ingen ro för Charlton. Bara dagar efter den minst sagt och på alla sätt snöpliga förlusten borta mot Bristol C väntar serieledarna på the Addicks. 

Vila är vad Charlton skulle behöva dock. En paus på sisådär 8 veckor. Det är en tuff serie vi nu (äntligen) spelar i och det börjar märkas och sjukvårdsteamet har bråda dagar. Inför sommaren befarade vi lite till mans det värsta och truppen såg tunn ut. Oväntat genorositet från ledningen och lojalitet från spelarna som stannat kvar gjorde att också Bowyer stannade och värvningar och lån gjorde att vi inledde med två man på varje position minst. Men nu är läget prekärt igen. 

Skadade och garanterat borta på lördag är Taylor, Williams, Forster-Caskey och Field.  Purrington och Hemed också troligen där särskilt den förstnämnde saknas. Experimentet med JFC som vänsterback föll inte väl ut mot Bristol och när han byttes ut pga skada så skulle Solly vikariera på "fel" kant. Tyvärr inte så lyckat. Så där har Bowyer ett bekymmer att lösa om inte Purrington kan spela på lördag. Men vi har nyckelspelare i kalasform. Däribland måltjuven från Orient, Macauley Bonne, på topp. Men kanske först och främst vad jag menar måste vara en av Englands bästa målvakter just nu: Dillon Phillips! 

West Bromwich, tunga serieledare, obesegrade hemma sen februari, totalt endast en förlust på tretton omgångar (Leeds borta) har fått en extra vilodag jämfört med vårt sargade gäng. Och med en orubbad fyra i backlinjen sedan augusti, match efter match, så finns det en trygghet vi saknar. Styrka framåt i Saints gamla målspottare Charlie Austin (hur många säsonger har inte han varit het?) samt lån och värvningar i somras har stärkt aktierna för hemmalaget och siktet är inställt på PL. Förra säongen slogs WBA ut i playoffsemifinal på straffar av Aston Villa.

Men. I Championship kan allt hända! Absolut ingen match är given. Det var med nöd och näppe West Bromwich kunde ta poäng hemma av jumbon Barnsley i tisdags! Matchen slutade 2-2 efter att Barnsley haft ledningen med 2-0 till det var tjugo min kvar. Och Charlton har visat enn fantastisk lagmoral och styrka denna säsong. Bonne har hittat målet i Taylors frånvaro och om det fanns rättvisa i fotboll så skulle Charlrton vunnit även mot Bristol City. Den förlusten i matchens sista och åttonde övertidsminut svider oerhört. 

Oddsen talar ändå starkt för West Bromwich och ett oavgjort resultat på ett slutsålt The Hawthorns (1900 Addicks) måste med tanke på omständigheterna ses som mer än godkänt. Kan Charlton slicka såren och ladda om? Hoppas kan vi alltid göra. Varje poäng gör skillnad i den jämna tabellen! Charlton ligger tia men endast tre poäng bakom Leeds på andra plats! Det blir en sjukt spännande säsong! COYA! 

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Sarr
Pearce
Purrington?

Pratley


Cullen
Gallagher
Oztumer

Aneke (Leko ej spelbar pga utlån fr wba)

Bonne

Artikeln skriven av Gunnar Persson , 2019-10-25