Inför matchen Sheffiled W - Charlton

Championship : Hillsborough, Ons 26/2 kl. 20:45

En nödvändig vinst ger Charlton förnyad energi i onsdagsmatchen borta mot onsdagslaget, en dubbelonsdag helt enkelt istället för lillelördag. Var vinsten mot Luton en värdemätare eller en vinst mot ett sämre lag? Förutsättningarna inför matchen mot Wednesday kunde i alla fall inte vara bättre. Charlton har ett starkare lag än på länge medan Wednesday förtvivlat letar efter formen och hemmasupportrarna är inte nådiga mot sitt lag förnärvarande. Tre poäng till skulle smaka mumma!

Charlton har hittills tagit de livsnödvändiag sex poäng i februari mot Barnsley och Luton medan det har blivit förlust mot Stoke och Blackburn. Tack vare bonusvinsten borta mot Nottingham så är det ändå "guldläge" inför de kvarvarande två matcherna, borta mot Wednesday på onsdag och borta mot Huddersfield på lördag. Minst tre poäng där och Bowyer kan fortsätta att styra sitt eget öde även om det fortfarande är en dans på slak lina. Då många andra av lagen i den nedre delen också tagit poäng har det istället inneburit att allt fler lag sakta dras in i bottenstriden när det nu bara skiljer nio poäng mellan 15 och 22 plats!

Att hålla på Charlton har sällan varit rekommenderat av kardiologerna och deras rekommendation kvarstår, inget för hjärtsvaga personer. Med lite möda, stort besvär och en ordentlig portion tur lyckades Charlton skruva in tre poäng mot Luton så nu gäller det att hålla kvar den vinnande formen och inte upprepa de tidigare viktoriorna i februari som följts upp av torskar. Förutsättningarna måste sägas vara ypperliga då vi möter ett lag som varit än längre under isen i år än Charlton, sämst har formen varit på hemmaplan där det inte varit någon seger sedan 22 december då Bristol C besegrades med 1-0. Därefter har det blivit en oavgjord och fyra förluster och blott ett enda mål! Borta har det varit nästan lika illa men där har det åtminstone blivit mål och det var riktigt nära borta mot Birmingham i helgen där Wednesday hade ledningen tre gånger men ändå bara fick med sig oavgjort. Totalt en seger på de åtta senaste omgångarna i ligan har gjort att hemmasupportrarna börjat svika, vackla och tvivla. 

Det är lite svårt att förutspå Bowyers laguttagningar då han ibland låter laget vara helt intakt trots förlust medan han kan stuva om ordentligt efter en vinst. Naturligtvis spelar skador in både vad gäller de som har skadat sig och de som frisknat till men klart osäkert är det i alla fall. Utifrån att det främst gäller att hålla tätt bakåt så kan det bli mer eller mindre samma laguppställning som mot Luton som var mer 3-5-2 men om det blir 4-4-2 eller 4-5-1, ja då blir det förstås förändringar. Pearce är förmodligen den spelare som kommer in om det blir fyra backar. Green verkar ha fått Bowyers förtroende även om han kunde haft bättre utdelning i lördags och lär nog starta om det blir två anfallare. Kanske Lapslie kommer in istället för Oshilaja? De nyinlånade spelarna verkar annars mest ha skapat bredd i truppen och det ger en viss trygghet när skadebenägna spelare som Williams åter är borta några veckor.

Alla poäng som plockas med hem från Hillsborough skall i sammanhanget ses som bonuspoäng men jag tycker som sagt att förutsättningarna ser goda ut, pressen ligger på hemmaspelarna. Med Taylor i form så räcker med en chans även om han inte är lika klinisk Darren Bent en gång var men motståndet är mer beskedligt nu än då. Kan vi få be om en repris från veckomatchen borta mot Nottingham, 1-0 till Charlton?

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyer
Sarr

Lapslie
Davis
Cullen
Oztumer 
Doughty

Taylor
Green 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-02-24, 17:23