Inför matchen Middlesbrough - Charlton

Championship : Riverside stadium, Lör 7/12 kl. 16:00

En liten strimma av ljus har tänts på skadefronten när Charlton vänder kosan norröver för match mot Boro på mäktiga Riverside stadium. Även om motståndet på pappret verkar svårt så har nog möjligheterna till poäng inte varit bättre än på länge, motståndarna har om möjligt en ännu sämre form än Charlton. 

Trots många möten lagen emellan genom historien (104 st) så har lagen inte mötts på 3½ år. Förra bortamatchen beskådades bl.a. av Swedish Addicks där vi åkte på en pinsam förlust med 3-0. Jag kommer aldrig glömma insatsen från en av de största parenteserna i Charltons forwardshistoria, dansken Makienok som spelade ensam på topp. Hur en välbetald proffessionell fotbollsspelare kan vara så erbarmeligt usel dålig går över mitt förstånd, han hade verkligen inte ett rätt i hela matchen. Och då talar vi inte om sumpade målchanser, han var konstant på fel plats så han var aldrig i närheten av en målchans.

Lika illa har det inte sett ut på forwardssidan nu även om det funnits mycket att önska till och från. Avsaknaden av Lyle Taylor har varit stor men det har ändå presterats mål framåt även om segrarna på sistone lyst med sin frånvaro. Efter 14 september har det bara blivit 2 segrar, 3 oavgjorda och 7 förluster. Även om det inte är någonting som gläder en supporter så är ändå utfallet för Boro än värre poängmässigt under samma period, 1 seger, 5 oavgjorda och 6 föluster.

Tillgången till ordinarie spelare har med tidigare mått mätt förbättrats enormt där Gallager åter är tillbaka efter avstängning, Purrington tillbaka efter sjukdom samt att laget har införskaffat en mittfältare på korttidskontrakt i form av tidigare Walesiske landslagsmannen Joe Ladley. Trots att alla dessa mest troligt kommer finnas med från start så kommer nog tillskottet på bänken väcka mest framtidstro när Lyle Taylor är tillbaka efter skada. Bowyer räknar med att han kommer att spela åtminstone hälften av andra halvlek. Taylor får sällskap av sin forwardskollega Aneke på bänken så kanske vi kan förvänta oss ett dubbelbyte i mitten av andra halvlek?

I övrigt är läget följande för avsaknade skadade spelare hos Charlton. Pearce kan kanske dyka upp från start eller åtminstone i truppen redan idag, allting beror på progressen i tillfrisknandet. Williams tränar för fullt och kan eventuellt vara tillbaka i nästa match hemma mot Hull. Hemed tränar men behöver komma upp i intensitet prognos osäker men mest troligt först efter jul. Kayal är tillbaka i Brighton för rehabilitering och här finns kanske en gnutta hopp om att han kan vara tillbaka innan jul. Forster-Caskey och Cullen kommer vi helt säkert inte se förrän 2020.

Middlesborough har alltså haft en än värre resa än Charlton och parkerar för närvarande på 20 plats, blott en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Trycket, hoppet och förväntningarna från hemmapubliken kan kanske vara hämmande för det forna Premier League-laget. Tanken på att Middlesborough ens skulle spela i League One har nog skapat en högst ovälkommen osäkerhet både hos lag och supportrar, för att inte tala om ledningen!

Formen hos båda lagen är diplomatiskt uttryckt klart sviktande och med tanke på att den även finns med som match nr 13 på dagens stryktips så finns alla skäl att ha X som utgångstecken. Charltonhjärtat garderar med en 2:a efter inhopp av Taylor. Allt under förutsättning att Sarr inte är med från start....

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Purrington

Morgan 
Gallagher
Pratley
Ladley

Leko
Bonne

Artikeln skriven av Lars Liljegren , 2019-12-07, 06:53