Inför matchen Huddersfield - Charlton

Championship: Kirklees Stadium, lör 29/2 kl. 16:00

En totalt oberäknelig lördagsmatch den här veckan. Huddersfield tar emot våra rödklädda Addicks i vad som ser ut att bli en riktig sexpoängsmatch. Tror man på mönster borde det bli bortaseger!

Charlton åkte som bekant på en propp i absolut sista ögonblicket när laget så sent som i onsdags var och harvade i Yorkshire, närmare bestämt hos Sheffield Wednesday. Nu är det på nytt dags att spela borta i det stora nordengelska landskapet, och vi tar vägen via Penistone (förlåt) till Huddersfield Town och deras blåvitrandiga lag.

Lagen ligger tätt tillsammans i tabellens nedre regioner och har båda verkligen blandat och gett på sistone. Hemmalaget har inte bara fördelen av att vara på just hemmaplan, utan även lite vind i seglen efter en seger mot Bristol City i tisdags (vilket också ger dem en extra vilodag). Huddersfield halkade ju ner från Premier League inför den här säsongen och har trots en stark managerduo och Charltonbekantingen Karlan Grant i laget haft svårt att hävda sig även i Championship. Charlton har å sin sida etablerat ett tydligt mönster av att vinna varannan match, något som gärna får fortsätta idag (och sedan upphöra). 

Vad gäller laguttagningen är Jonny Williams och Naby Sarr fortfarande osäkra kort på grund av skador. Taylor lär spela på topp, och om prestationen också visar sig ligga där omkring vore vi nog många som är tacksamma. Laget bakom känns det som att man aldrig kan vara riktigt säker på, men George Lapslie känns som ett hett namn efter ett fint inhopp i veckan.

Det är skottdag idag, och om jag förstår det rätt var senaste gången Charlton spelade match på en sådan dag för 28 år sedan, när laget förlorade med 1-0 borta mot Barnsley. Dags att göra upp med den sorgliga gamla historien och plocka med sig tre blytunga poäng hem från norr!

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Oshilaja
Pearce
Purrington

Cullen
Davis
Lapslie

McGeady

Green
Taylor

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2020-02-29, 13:11