Inför matchen Charlton - Swansea

Championship : The Valley, Ons 2/10 kl. 20:45

Charlton tog en blytung seger hemma mot Leeds i lördags och nu väntar ytterligare ett av topplagen, Swansea. Återstår att se om Charlton har tillräcklig förmåga att börja göra mål trots Lyle Taylors frånvaro, han lär inte synas förrän i november. Varje plockad poäng tar oss närmare ett nytt kontrakt, ju förr desto bättre!

Två något oväntade topplag möts på The Valley i onsdagens kvällsmatch. Swansea har liksom Charlton börjat säsongen glimrande med en knippe segrar för att sedan stagnera och spela flera matcher oavgjort. I lördags trodde de nog att den "trenden" skulle brytas men en match är som bekant inte slut förrän domaren blåser av och innan dess hann Reading att kvittera i slutminuten efter att Swansea tagit ledningen i tredje matchminuten. 

Swanseas manager Steve Cooper säger att lagets mentala inställning till seger mot Charlton samtidigt som han anser att laget har fått några avgörande och tveksamma domslut emot sig vilket kostat dem många värdefulla poäng. Kanske inte bara laget som behöver jobba med den mentala biten? En annan Cooper, Liam, lagkapten i Leeds sade "but with one set-piece we conceded, which allowed Charlton to ruin the game, be ugly and slow the game down and that is what they did" samt "The manager has told us to stay positive, our luck will turn as we are getting nothing at the moment and we will keep going."  Trots att Swansea ligger tvåa och Charlton sexa skiljer det bara en poäng mellan lagen. Upp till ledande WBA är det ytterligare en liten poäng så inför den tionde omgången är det oerhört jämnt i toppen. Efter två ganska klara förluster för Charlton så blixtrade de till hemma mot Leeds i lördags. Det var en riktig grisseger där Leeds hade i stort sett allt förutom mål, inte ofta ett lag har 71 % bollinnehav och ändå förlorar! Summa summarum så krävs det mental styrka, mindre konstruktivt spel och lite tur för att man skall vinna mot Charlton just nu!

Om den mentala biten är Swanseas akilleshäl så borde det vara det motsatta för Charlton efter matchen mot Leeds. Laget fick konstatera att de faktiskt kunde, om än inte göra mål, i alla fall kunde tråckla in en boll i motståndarkassen trots Taylors frånvaro. Det var ju tunt på forwardssidan inför säsongen och det har ju inte blivit bättre när även Hemed skadade sig. Bonne fick göra sin första match från start och var på rätt plats vid rätt tillfälle när han lyckades stöta in en målvaktsretur efter hörna. Det var ett efterlängtat mål efter två mållösa matcher.

Vilket manskap kommer Bowyer att mönstra på onsdagen? Utifrån tidigare erfarenheter skulle jag bli mycket förvånad om Solly spelar två matcher i rad så nära inpå varandra, han ersätts i så fall av Oshilaya. En spelare som jag är nyfiken på är Oztumer som hittills bara fått spela två matcher. Om Bowyer väljer en relativt defensiv uppställning med en forward behövs det en irrationell mittfältare/släåande forward bakom som kan luckra upp anfallet. 

Är Charlton åter inne i en vinnande trend? Klart är att de än så länge går som tåget jämfört med vad den absoluta merparten av förståsigpåare hade förutspått. Enligt mina pessimistiska beräkningar så krävs det nu "bara" 28 poäng till för att skall klara nytt kontrakt. Även om inte Charlton bjöd på något bländande spel i lördags så visade de på prov på god lagmoral och det kan man komma väldigt långt på. Jag tror att dagsformen avgör till hemmalagets favör, 2-1!

Trolig laguppställning

Phillips

Oshilaya
Lockyer
Sarr
Purrington

Pratley
Cullen
Williams 
Gallagher 

Oztumer

Bonne

Artikeln skriven av Lars Liljegren , 2019-10-01, 21:00