Inför matchen Charlton - Reading

Championship : The Valley , Lör 11/7 kl. 13:30

Fyra matcher återstår! Det är nu allt skall avgöras.

Juni var en bra månad för Charlton med sju poäng av nio möjliga och Jason Pearce fick idag utmärkelsen "Sky Bet Championship Player of the Month for June". Juli har inte börjat lika bra och förlusten mot Millwall gjorde ont samtidigt som matchen mot Brentford på förhand inte var den match där vi skulle ta poäng och flytta upp några hack i tabellen.

Det är nu allt avgörs och av de fyra återstående lagen så är det tre lag som vi har en bra chans att slå. De tre kommande matcherna möter vi alltså lag som just nu har 53 (Reading), 49 (Birmingham) och 53 (Wigan) poäng. Det är med andra ord väldigt spännande, minst sagt. Men…nu kanske någon invänder att vi faktiskt vann mot Leeds den 28 september. Ja det gjorde vi men likt Brentford är inte matchen mot Leeds avgörande om vi åker ur Championship eller inte. 

Reading ligger för närvarande på trettonde plats med 53 poäng och det finns klart en viss risk att Reading åker ner vilket innebär att även Reading har något att spela för. Vad som står helt klart är att Charlton måste vinna då min gissning är att vi måste över 50 poäng för att klara oss kvar. Alla lag är så nära varandra att varje poäng spelar stor roll.

Readings form är sådär och laget har bara en vinst på de senaste 5 matcherna (Luton 5–0 – tack!). Charltons form är lite bättre men inte bra. Det stora problemet är att vi skapar alldeles för lite framåt.

Lee Bowyer talade om inför matchen att "Every point is precious" och det går inte annat än att hålla med. Att han har en genomtänkt plan för varje match som återstår är viktigare än någonsin. Han har nämligen fått en del kritik för sina byten mot Brentford och frågan är hur kommer hantera sin trupp och ev. byten mot Reading. Det är väl inte helt osannolikt att fokus kommer vara försvar precis som mot Brentford men det återstår att se hur Lee tänker kring anfall. Fasta och hörnor? Vi kan ju hoppas att Sarr ställer till med oreda i motståndares straffområde och inte sitt eget. 13:30 är det avspark i sydöstra London som, enligt prognoserna, visar växlande molnighet och 19 grader.

Inte att förglömma, kvällens match mellan Huddersfield och Luton som är väldigt viktig för oss. Kommer Huddersfield gå upp till 50 poäng eller Luton till 44?  Det bästa kanske är 0–0?

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyear
Pearce
Sarr
Doughty

Forster-Caskey
Cullen
Field
Williams

Bonne

Artikeln skriven av Victor , 2020-07-10, 19:30