Inför matchen Charlton - Preston

Championship: The Valley, Sön 3/11 kl. 13:00

Charlton tar emot serietvåan Preston i en tidig söndagsmatch där niondeplacerade Charlton vid seger rent teoretiskt skulle kunna gå upp på en delad andraplats med just Preston, så tätt är det i The Championship. Bowyer hoppas nog på någon förstärkning från sjukstugan som kan hjälpa till att forcera Prestons mittförsvar med Patrick Bauer som härförare.

Charlton fortsätter att överraska positivt genom en ny kämpainsats borta mot WBA som till slut gav en poäng efter straff på stopptid. Kanske en väl billig straff men kanske lite kompensation för den hands som föregick WBAs 2-1. Oavsett så har Charltons manskap trots varierande sammansättningar återkommande visat prov på oerhört stark lagmoral á la Premier Leagueåren i början av millenniet. Bowyer har verkligen byggt en stark ryggrad hos spelarna att inget lag, oavsett hemma eller borta, plockar några trepoängsgodisar.

Vi hade en tunn trupp inför denna säsong och även om den successivt förstärktes under augusti så kändes den väl junior. Därför kändes skadan på Taylor oerhört tung. När sedan Forster-Caskey, Purrington och Field försvann såg det mörkare och mörkare ut. Och inte blev det bättre av att Williams nyligen skadade knät så illa att han tvingades till operation och mest troligt inte är tillbaka förrän 2020. I vilken fas Taylor befinner sig i sin återhämtning är okänt men han är i alla fall igång och tränar som vanligt men till söndag lär han mest sannolikt inte finnas med på bänken. Senast var Purrington åter med i truppen och till den här matchen får även Leko spela efter att ha varit otillgänglig mot sin moderklubb WBA. Och med Bonne som värsta målsprutan så är det nu oerhört jämnt i skytteligatoppen inom klubben där Bonne delar ledningen med Taylor och Gallagher, alla på 5 mål var.

Oztumer tillhör kanske en spelare som har mer potential än vad han har visat hittills då han inte spelat så mycket det senaste året innan han kom till Charlton. Kanske han bara behöver mer matchtid för att blomma ut? Om det inte uppstått några fler skador ser jag ingen större anledning till att Bowyer stuvar om i startelvan och i så fall blir det nog även någon form av diamant, 3-5-2 eller 3-5-1-1.

Preston lyckades med en Brentford efter att de kom tillbaka från 0-2 underläge hemma mot Blackburn och vände till seger med 3-2. Kanske inte lika mastodontaktigt i matchens slutskede som Brentford hemma mot Millwall men likväl mycket imponerande. Det första målet har registrerats som självmål vilket jag har väldigt svårt att förstå. Det andra målet kom till på en mycket tilltrasslad situation där Blackburn först inte fick frispark pga fördel av bollen. I nästa situation verkar det vara en klar hands när Gallagher tar med sig bollen in in straffområdet och placerar sedan in bollen vackert. Andra halvlek var det nästan bara Preston på plan och efter ca 20 minuter hade de kvitterat och sedan var det bara en tidsfråga innan segerbollen kom. 

Preston verkar således också vara lag med stark moral och det kommer inte att bli någon dans på rosor för Charlton. Men varför skulle det vara det? Det har det inte varit i någon match den här säsongen och det finns inte mycket som talar för att det blir några sådana den här säsongen, möjligtvis med undantag för någon FA-cupmatch beroende på motståndet. 

Nu är det här inte någon vanlig match utan Swedish Addicks årliga match på vår höstresa och i år är vi hela  15 stycken starka röster som skall försöka hjälpa till att lyfta fram våra röda hjältar. Väl på plats kommer vi även att sammanstråla med våra tyska bröder för första gången, det blir en heldag med en näst intill helnykter uppladdning med tanke på att matchen börjar 12:00 lokal tid. Jag hoppas dock komma över några "pass" så att vi kan slinka in i några av loungerna innan matchen. Kanske Bowyer tillbaka i the dogout är tungan på vågen mellan oavgjort och seger? Senast när det begav sig hemma mot Preston med Swedish Addicks på plats 5 november 2011 slutade det med klar hemmaseger 5-2. Med ett tunnsått anfall är det kanske inte så mycket som talar för så många mål men för att Magnus skall bättra på sitt ratio vad gäller vinster på plats tippar jag en gastkramande 2-1 seger!

Matchrapporten dröjer med tanke på att vi inte är hemma i Sverige förrän på måndag men jag hoppas att så många av er har möjlighet att följa matchen live då den även sänds på Sky och Viaplay.

Trolig laguppställning

Phillips

Lockyer
Pearce
Sarr

Solly
Pratley
Cullen
Gallagher
Purrington

Oztumer
Bonne

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-10-29, 22:53.