Inför matchen Charlton - Nottingham

Championship : The Valley, Ons 21/8 kl. 20:45

 Vilken start på Championship 19/20! Och äntligen möter vi lag som inger lite respekt. Nu står Nottingham Forest för motståndet. Trots Charltons fina säsongsinledning måste vi ändå ses som underdogs igen, men kursen stiger i takt med alla intressanta spelarvärvningar.  

Det råder en efterlängtad skön känsla kring Charlton för närvarande. Bara för någon månad sedan var det tveksamt om vi skulle få ihop en trupp värd namnet och utsikterna för säsongen var rätt dystra. Det vi nu ser är något annat: 14 nya signeringar, och även om flera är lån så är det intressanta spelare som Gallen & Co lyckats knyta till klubben. Charlton har bevisligen ett gott rykte när det gäller att boosta spelare. 

Nu står Forest på tur att springa in på The Valley. Det var fyra år sen sist och medan Charlton har huserat i League One har Nottingham haft svårt att leva upp till de höga förväntningarna i Championship. Till årets säsong har har man sparkat tränaren Martin O´Neill och värvat sydeuropeiskt med tränare från sydfrankrike och spelare från Portugal. Flertalet kontrakt går ut i år och man bara måste lyckas. 

Nottingham har också inlett säsongen stabilt med en intakt elva mot starka lag. Efter knapp förlust mot WBA i premiären har Forest spelat oavgjort mot seriefavoriten Leeds på bortaplan och tagit en solklar seger mot Birmingham senast, 3-0. Man har också fått igång Grabban på topp samt förra årets player of the year, Lolley. 
Dessa kan ensamma avgöra matcher. I våras värvades svenska landslagets mittback Milosevic från AIK, men han har ännu inte kunnat ses i årets säsongsinledning. 

Charlton har också imponerat. En viktig förutsättning för att lyckas ses i förra säsongens skyttekung Lyle Taylor. Och han levererar med mål i varje match, trots en trolig personlig besvikelse av att inte få förbättrad inkomst när Brentfords bud, överraskande med glädjande ratades. Men Bowyer har som sagt många intressanta namn att välja mellan. Vid sidan av trotjänaren Taylor sticker nye Leko och nye Gallagher ut. Till denna match är Solly borta efter huvudskadan mot Barnsley. Nye Oshilaja, kapten från AFC Wimbledon, kom in på Sollys plats sist och gör det nog från start nu. Men vågar LB köra diamanten, 4-1-2-1-2? Jag ser hellre ett mer försvarsinriktat 4-4-2 eller till och med 4-5-1. Oavsett: In Bowyer we trust!  

Statistik modell äldre lagen emellan ger vid handen att detta kan gå hur som helst. Årets inledning spär på det intrycket. Jag håller ändå Nottingham som favoriter. Deras trupp känns något mer samkört rutinerad av spel i Championship och kommer från en skön skalp senast, medan Charlton får vara nöjda med poängen mot promotionkollegan Barnsley. Men det bottentippade hemmalagets insatser har inte gått obemärkt förbi och vi får nog se ett respektfullt Forest. Kan Charlton klara oavgjort och fortsätta säsongen som obesegrade gör man det mer än bra. 

COYR!!

Trolig laguppställning

Phillips

Oshilaja
Lockyer
Pearce
Purrington

Pratley
Cullen
Gallagher
Williams

Leko
Taylor

Artikeln skriven av Gunnar Persson , 2019-08-20