Inför matchen Charlton - Millwall

Championship : The Valley, Fre 3/7 kl. 21:15

Efter en välförtjänt poäng borta mot formstarka Cardiff står nu ärkerivalen och spöket Millwall på agendan. Charlton har historiskt haft förtvivlat svårt att vinna derbymatcher både på hemma- och bortaplan mot Millwall, kan avsaknaden av publik förbättra chanserna? Vinst vore naturligtvis mumma både ur revanschhänseende som i kampen om förnyat kontrakt.

Millwall är verkligen ett spöke som motståndare för Charlton. Utan att ha grävt allt för djupt i arkiven så kan det inte finnas många andra lag där Charlton har lika förtvivlat svårt att vinna emot trots mängder av försök. Vi får gå tillbaka till säsongen 1995/96 för att hitta 2 segrar och dessförinnan ände tillbaka till 1921/22 för ytterligare en säsong med 2 segrar. Det är ju något speciellt med derbyn i England och i många av dessa har det mer eller mindre gått troll i resultaten. Det spelar helt enkelt ingen roll i vilken division lagen spelar i för tillfället, historien ligger som en blöt filt över resultatet ändå.

Så vad skall Charlton då göra för att ändra på utfallet? Jag tror att Bowyer till att börja med i stort sett återgår till tidigare startelva trots att det ändrade manskapet i Cardiffmatchen gjorde en bra insats. Den huvudsakliga orsaken till förändringarna i den startelvan knyter jag till att låta det ordinarie manskapet vila i det täta matchandet. Millwall är ett lag som mest hemma men även borta har en hängiven supporterskara och jag tror avsaknaden av både denna och de egna supporterlede kan medföra ett mindre tryck på spelarna än annars. Millwalls manager Gary Rowett nämnde särskilt efter 1-1 matchen hemma mot Swansea hur mycket de saknade det stöd som hemmapubliken normalt ger och att det är den stora skillnaden i vad laget nu presterar jämfört med publik.

Om Phillips fortsätter att hålla nollan så är ju halva matchen vunnen och om vi sedan bara fortsätter att förvalta en hörna per match, ja då är ju saken biff! Sju poäng på tre matcher är ju ett fantastiskt utfall men i och med att de andra lagen i bottenregionen presterat i linje eller något sämre så är marken under fötterna allt annat än stabil. Om t.ex. Hull vinner den släpande matchen hemma mot Boro ikväll så är det bara tre istället för fyra poäng ned till strecket. Millwall å andra sidan har fem poäng upp till kvalstrecket och förlust i denna matchen kan mer eller mindre avgöra möjligheterna att haka på det tåget. Sådeles oerhört mycket som står på spel för båda lagen.

Charlton har haft en näst intill hundraprocentig defensiv i de tre matcher som spelats efter speluppehållet och när försvaret har brustit så har Phillips varit starkare än järnridån. Kan vi hoppas på ytterligare en 1-0 seger?

Trolig laguppställning

Phillips

Mathews
Lockyer
Pearce
Oshilaja 

Mc Geady 
Pratley
Cullen
Morgan 

Bonne 
Hemed

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-07-02, 16:19