Inför matchen Charlton - Luton

Championship : The Valley , Lör 22/2 kl. 16:00

Kampen om poäng fortsätter med nykomlingsretur mot hattmakarna på The Valley. Om Charlton fightas för sin överlevnad i The Championship så är ju läget än mer stressat för Luton. 

Luton vann League One förra året storstilat med 90 mål gjorda. Åren dessförinnan låg man i League Two, och innan dess på randen till konkurs i National League, så laget från den gamla nedslitna industristadsdelen norr om London har gjort en snabb resa genom seriesystemen. För snabb? Kanske det, för nu är goda råd dyra igen på ligans näst sista plats. Men lagom till mötet mot Charlton tycks Luton ha hittat lite form och börjat gneta i matcherna. Mot Middlesborough i lördags avlossades ett skott mot mål totalt av båda lagen. Det stod Luton för och det gick in. En oerhört viktig seger för dem och nu en ny sexpoängsmatch.  

Charlton har också en stigande formkurva i takt med en tillfriskande trupp. Och hoppet om ett fortsatt spel i Championship även nästa år lever. Addicks tog en meriterande och oväntad seger mot Nottingham, men förlorade därefter mot Blackburn mer planenligt senast. Problemet som Bowyer pekar på är effektiviteten framför mål. Senast skapades det i stort sett lika mycket av båda lagen men 0-2 kändes ändå rättvist då det är lagens förmåga att försvara och göra mål som är det egentliga måttet på skickligheten.

Det är väl ingen anledning att ändra för mycket på laget ändå. Det skiftas lite från match till match och även under match i Charltons formation. Diamant eller inte? Taylor och Hemed på topp igen skulle jag tro, med Green och Bonne startklara på bänken. Sarr verkar nödvändig men han blandar och ger som bekant. Avgör åt båda hållen. Håll koll på förra årets skyttekung i League One bara: James Cullen, 25 mål förra året. Inte lika dominerande i år dock. Hittills. 

Fem poäng ner till kvalstrecket och sex poäng till Luton som nästjumbo. Går det att uttrycka klarare hur viktigt det är med poäng i just den här matchen. Oavgjort? Luton har bara spelat tre oavgjorda på 33 omgångar. Men blir det oavgjort så är 2-2 ett hett resultat. Inte mindre än sju av våra nio oavgjorda matcher har slutat just 2-2. Sen, för att göra en Hegerforsare, så är ju datumet 22/2. 

Bowyer förutspår att första målet på lördag kan vara avgörande. Charlton förlorade i höstas (1-2) efter att ha tagit ledningen... men låt det inte hända igen. Freaky February fortsätter. Come on you reds! 
 

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Sarr
Doughty

Davis
Cullen
McGeady

Hemed
Taylor

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-02-21