Inför matchen Charlton - Leeds

Championship : The Valley , Lör 28/9 kl. 16:00

Det är många svåra utmaningar som väntar Charlton i år. Men jag undrar om inte lördagens möte med Leeds United är säsongens näst svåraste - bara överträffad av bortamötet på Elland Road i sista omgången! Skadedrabbad nykomling mot tung seriefavorit. Kan vi ta poäng?  

Riktigt roligt att Charlton i år möter klubbar med lite anor och som inger respekt. We are back! Nu på lördag traskar Leeds into the Valley och det är ju en storklubb man minns. Men är det någon klubb som fått känna på att det inte går att leva på gamla meriter så är det just Leeds. Klubben har varit i kris under flera år tack vare ovarsama ägare och kraven på föreningen utifrån är höga. Men liksom för Charlton lossnade det lite förra året genom ett lyckat förvärv av tränare och det stod tidigt klart att det skulle bli minst kvalspel till Premier League. Laget slutade på tredjeplats i Championship men blev snöpligt utslagna av Derby i kvalet. 

Till i år har den i stort sett intakta truppen i Leeds satt sig ytterligare och tränare Bielsa har ytterligare kunnat implementera sin fotbollsfilosofi inte bara på plan utan i hela klubben. Detta gör laget till favoriter till en av de två direktplatserna till Premier League i vår och de kommer inte tappa många poäng. Leeds har inlett starkt och leder serien med endast fyra insläppta mål på åtta omgångar.

Charlton däremot har inte samma höga krav på sig i år. Förväntningarna inför säsongen var i ärlighetens namn rätt låga och varje framgång emottas med tacksamhet. Men Lee Bowyer bestämde sig för att stanna i Charlton och har på ett närmast magiskt sätt fått ihop ett slagkraftigt lag av nya värvningar och lånespelare kryddat med trotjänare som accepterat inte allt för lukrativa kontrakt och stannat kvar. Det har också sett mycket bra ut i inledningen! 

En av spelarna vi kunde behålla var skyttekungen Lyle Taylor. Dessvärre blottades en svaghet när han kom hem skadad efter landslagsuppehållet. Två matcher har spelats utan honom och våra två förluster med noll gjorda mål talar ett oroväckande tydligt språk. Taylor kommer att vara borta flera veckor till och det vill nu till att någon annan kliver fram. Nya Hemed och Bonne har inte haft framgång hittills, men det tar tid att hitta rätt. 

I den har matchen är jag dock rädd att vi får inrikta oss på försvarsspel. Troligen är Pearce med igen tillsammans med Lockyer eller kanske Sarr (?) i mittlåset. Men Bowyer har antytt att anfall är bästa försvar så det kan bli en riktigt sevärd tillställning. Nämnda förutsättningar till trots så tror jag Leeds har respekt för oss nykomlingar och det  bör vara riktigt inspirerande utmaning för Charlton att försöka plocka poäng i denna match. Det gäller bara att vara på tårna, för gissningsvis kommer det att bli högt tempo från bortalaget från minut ett på lördag. COYR!! 

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Lockyer
Pearce
Purrington

Pratley

Cullen
Gallagher
Williams

Leko
Hemed

Artikeln skriven av Gunnar Persson , 2019-09-27