Inför matchen Charlton - Derby

Championship : The Valley, Lör 19/10 kl. 16:00

Skönt att landslagsuppehållet är över och att man kan återgå till det normala dvs. ny helg, ny match, och ständiga kast mellan hopp och förtvivlan.

Det finns tyvärr ingen naturlag som säger att Charlton alltid vinner, eller ens med ett visst spel kan vara säkra på vinst – det beror oftast (läs alltid) på hur man förhåller sig till hur det andra laget spelar. Stora osäkerheter med andra ord där dagsform, motivation, publikstöd, och vetskapen att man spelar ”hemma” kan spela stor roll.

Morgondagens match spelas hemma på The Valley, Charlton har ett oerhört bra publikstöd och lagets dagsform och motivation är på topp om man ska tro en entusiastisk Lee Bowyer, som säger så här (översättning är överflödig) – "They're like little kids that have had their toys taken away from them! They've been without games and they just want to play so they're really looking forward to this weekend." Jag förstår känslan och den kommer titt som tätt till mig också, speciellt efter ¾ av semestern :) Lee Bowyer kommer bänka sig på läktaren pga. tre matchers avstängning, men han är tillbaka vid sidlinjen den 3 november mot Preston.

Lyle är fortfarande borta från truppen men utöver det så har Charlton inga nya skador. Purrington har tränat i veckan och verkar vara klar för spel. Lapslie, Kayal, och Hemed är troligtvis också spelklara. Det kan också bli så att förre, och så viktiga, Charltonspelaren Krystian Bielik är tillbaka och spelklar för Derby. Det ska bli intressant att se hur han agerar på The Valley iklädd fel tröja.

Derby kvalade till PL förra säsongen men började denna svagt, men har nu bättrat på sitt spel och ligger just nu på 13e plats med 15 poäng (Charlton ligger på 10e med 18 poäng). Derby är också det lag som just nu har flest oavgjorda matcher, hela 6 st. på 11 möjliga. Jag tror det blir en sjunde imorgon och att matchen slutar 1-1.

Trolig laguppställning

Phillips

Lockyer
Pearce
Sarr

Solly
Kayal
Cullen
Forster-Caskey

Gallagher
Williams

Hemed

Artikeln skriven av Victor, 2019-10-18, 18:10