Inför matchen Charlton - Bristol C

Championship : The Valley, Tor 26/12 kl. 16:00

 Det är dags för säsongens första returmöte. Charlton tar sig åter an Bristol City. Nu på hemmaplan.

Mötet i Bristol för två månader sedan slutade med en minst sagt snöplig förlust och ett insläppt mål i åttonde tilläggsminuten. Den matchen utgjorde slutet på en strålande säsongsstart. Charlton inledde en vinstlös svit på hittills elva omgångar. Men dygnets soltimmar blir fler och fler igen och serien ska vända. Kan vi hoppas på att returen mot just Bristol City medför att ljuset kommer åter även för Charlton? 

Ja hoppas på en vändning kan vi alltid. Men Charlton har fortfarande en hårt prövad trupp där ansvar ligger på ungdomspelare och där Bowyer får laborera med andrahandsalternativ på i stort sett varje position i laget utom målvaktens. Men Taylor är tillbaka! Frälsaren. Tanken har varit att låta honom gradvis komma in i matchtempot efter sin skada, men i förra matchen skulle ytterligare en skada, denna gång på Leko, tvinga Bowyer att låta Taylor spela hela matchen. Normalt sett håller det inte att matcha ett lag på detta sätt på den här nivån. Och nu ska tre matcher spelas under åtta dagar. Charlton är samtidigt i stort behov av vila. 

Bristol City har en imponernade rad med endast två förluster på de första tjugo omgångarna, mot WBA och Luton. Men. Nu har det gått grus i maskineriet även för dem och man har nu tre förluster i rad inför resan till The Valley. Självklart skapar sådant huvudbry och tränaren talar om att "återgå till vårt DNA" vilket låter mer eller mindre flummigt i mina öron. Men vi måste ändå ödmjukt böja oss för att Bristol City spelat in tio poäng mer än oss, och medan vi försöker undvika bottestrid så har våra motståndare trots de senaste förlusterna klart häng på topp sex. 

Bristol City är ett bra lag och Charlton upplever jag lever mycket på en goda laganda där man likt David mot Goliat inte ger upp trots att oddsen klart är emot laget just nu. Troligtvis (vilka annars?) blir det samma lag som sist som ska försöka ta poäng. Det känns inte helt kört. De ungdomsspelare som fått chansen under hösten har gjort det bra. Tänker på Doughty och Morgan med flera. Kryddat med slitvargar som Gallagher och Pratley och med måltjuvar som Taylor och Bonne på topp kan vi med lite tur till och med vinna.

Dessvärre finns osäkerheten i Charltons backlinje. Sarr har blivit omskriven efter sin 100e match och med målet senast. Men det jag läser gör mig inte lugnare. Mannen är bättre i anfallsposition än i försvaret som back han är! Sist förlorade han i snitt tre av fyra dueller i defensiven. Det är för mig en gåta att han får spela i stället för Pearce! Och Purringtons miss i tillbakaspel senast var hårresande. På andra kanten är väl Matthews ett bättre alternativ än Solly numer faktiskt men det känns inte säkert. 

Så vad ska man tro? Trolig förlust. Men hemmaplan, lite osäkerhet i Bristol C efter förluster och att en vinst står på tur för Charlton kan göra att vi vinner mot alla odds. Taylor är ju tillbaka. 

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Pearce
Lockyer
Sarr


Morgan
Pratley
Gallagher
Doughty

Bonne
Taylor

Artikeln skriven av Gunnar Persson , 2019-12-25