Inför matchen Charlton - Brentford

Championship : The Valley , Lör 24 aug kl. 16:00

Charlton tar emot sin västliga Londonkollega Brentford i ett utsträckt derby i en högst oväntad situation där Charlton får räknas som favorit trots nykomling i Championship. Kommer Bowyer & co att fortsätta den förlustfria trenden? 

Varje morgon jag vaknar kollar jag in tabellen i Championship och nyper jag mig försiktigt i armen för att försäkra mig om att jag är vaken. Efter den euforiska upplevelsen av exorbitanta magnituder på The Wembley så förflyttade jag mig försiktigt tillbaka till vårt eget universum inför säsongsstarten med högst modesta och hyfsat realistiska förväntningar. Transferaktiviteten förstärkte den känslan och nytt kontrakt kändes realistiskt trots att alla, och då menar jag verkligen alla andra, redan hade sin bestämda uppfattning klar att vi kommer hamna så sist man kan i en liga. Känslan så här långt är ju alldeles underbar och när normalt professionella Charltonsupporter av negativ rang efter onsdagens möte mot Nottingham sade att det var det bästa spel de sett Charlton presterat sedan glansdagarna i Premier League, ja då känns det riktigt skönt. Är det en brittsommar på väg in???

Under normala omständigheter skulle de flesta varit nöjda med en poäng hemma mot Nottingham men mangrant talades det om två tappade poäng. Detta till trots är vi ett av fyra lag som är obesegrade, vi har ligasystemets bäste målskytt i form av Taylor, vi har löpande nya spelare som kommer in i truppen och förstärker och vi har en manager som håller Wembleyeuforin kokande! Räcker det för att sätta Brentford på plats imorgon?

Bowyer har svårt att inte vara nöjd men han tittar naturligtvis mer långsiktigt och ser fortsatt behov att förstärka sin trupp. Även om det trillat in förstärkningar på de flesta platser i laget så är han främst angelägen om att förstärka högerbacksplatsen där det uppstod ett hål efter Dijksteel. Chris Solly är normalt det naturliga valet i varannan match då hans knä normalt inte tål hårdare påfrestningar men när nu Solly dessutom skadat sig ser han om vilka alternativ som finns. Just nu finns två spelare som deltar i träningarna på Sparrows lane, 36-årige Tyrone Mears samt 27-årige Adam Matthews, den sistnämnde fd Walesisk landslagsman och med meriter från Cardiff, Celtic, Bristol C och Sunderland. Bowyer kommer mest sannolikt välja en av dem men ingen av dem är aktuell inför morgondagen.

Egentligen finns det inte så mycket som talar för att Bowyer ändrar startelvan från i onsdags men sannolikheten finns nog med tanke på att han gjorde en rad ändringar inför den matchen. Kanske den nyinkomne Hemed kan ta en plats bredvid Taylor på topp? Pratley eller Lapslie är fullgoda alternativ till Field som gjorde sin första match i onsdags. Kommer Pearce återta sin plats till förmån för den oberäknelige Sarr, det kanske är den mest troliga förändringen. Oztumer eller Williams från start? Tror Bowyer är överlycklig över att kunna byta av en av dem med en i stort sett likadan spelartyp när den förste har sprungit sig matt.

Brentford tillhör en grupp lag tillsammans med Stoke, Huddersfield, QPR, Boro, Hull, Reading och Derby som startat säsongen långt under de förväntningarna som finns på dem. De har plockat i genomsnitt en poäng per omgång hittills, vilket bara är hälften av vad Charlton har klarat av. I onsdags förlorade de med uddamålet borta mot Leeds vilket inte är så mycket att säga om. Annars har de plockat sin enda trepoängare på bortaplan vilket borde vara en varningsklocka för Charlton.

Det är svårt att inte vara optimistisk och orosmolnen är förhållandevis få på himlen trots den tämligen tunna truppen. Samtidigt så närmar sig den första förlusten mer och mer ju fler matcher som spelas utan förlust. Statistiken är på Charltons sida där 50 % av matcherna slutat med vinst 34 % med vinst för Brentford och resterande 16 % med oavgjort. En soklar 1 2-gardering om den hade varit med på tipset. På tal om tips så drog vi igång vår Styrktipsklubb denna omgång, skall bli spännande och se hur det går. Det finns plats för ytterligare medlemmar då ungefär hälften är med i öppningsomgången. Om Charlton fortsätter att leverera så kan vi vara säkra på att de kommer att finnas med på Stryktipskupongen framöver.

Hur går det då? Ja med alla lovord efter matchen i onsdags finns det ingenting som talar för förlust. Oavgjort kan det alltid bli, några sekunders ovaksamhet var tillräckligt för att Nottingham kunde kvittera på en hörna. Jag drar med mig själv i den positiva spiralen och tippar 2-1 och möjlig serieledning, C'mon you Reds!!!

Trolig laguppställning

Phillips

Oshilaja
Lockyer 
Pearce
Purrington

Field
Cullen
Gallagher
Oztumer

Taylor
Leko 

Artikeln skriven av Lars Liljegren , 2019-08-23, 21:50.