Inför matchen Charlton - Birmingham City

Championship : The Valley, Lör 14/9 kl. 16:00

 Det är en spännande tid för alla Charltonfans.

Vi går in i en ny fas av ligaspel, en s.k. ’post- international break’ utan förlust, vilket känns oerhört bra. Det är också så att vi idag firar 100-års jubileum av The Valley. Tänk att Charlton har haft samma plats till förfogande i hundra år – det är ett tecken på en kontinuitet som är i klass med De Aderton. Visst, det har varit både toppar och dalar, men på något vis består fundamentet, även ifall det skakar till och från. Fördjupande läsning hittar ni på https://www.cafc.co.uk/news/view/5d7b3ac5b3290/100-years-of-our-home
 
Charlton firar alltså 100 år på The Valley mot Birmingham City och en vinst med 2-0 hade varit mumma. Dels för att vi då får 3 nya pinnar och behåller andraplatsen, men också för att vi vann med samma siffror 1919 mot Summerstown.
 
Charlton har som sagt inga förluster, detsamma går dock inte att säga om Birmingham, som har en blandad pott och ligger just nu på nionde plats, fyra pinnar efter Charlton. Birmingham vann senast mot Stoke och jag tror inte att matchen blir lätt (det gör jag aldrig och det finns inga lätta matcher). Statistiskt sett så ser det väldigt jämnt ut. Över de 64 tidigare matcherna så har Charlton vunnit 24 gånger, spelat oavgjort 20 och förlorat 20. Charlton måste  se upp för Jude Bellingham som förra omgången skrev in sig i historieböckerna som den yngste målgöraren, avgörande målet mot Stoke dessutom, för Birmingham någonsin (klubben startades 1875).
 
Vad gäller laget så finns det egentligen bara ett stort frågetecken och det är Taylor. Han kom tillbaka till England från Montserrat med en skada och vi får se om han har återhämtat sig. Vidare så spelade Kayal för Israel och vi får se om han kommer till start eller om det blir ett inhopp efter 70 minuter – jag tippar på det sistnämnda. Sist så kommer troligtvis Oshilaja till start då han är återställd och har tränat hela veckan.

Trolig laguppställning

Phillips

Oshilaja
Pearce
Lockyer
Purrington

Field
Cullen
Williams
Gallagher

Leko
Aneke

Artikeln skriven av Victor, 2019-09-13