Inför matchen Charlton - Barnsley

Championship : The Valley , Lör 1/2 kl. 16:00

Ödesmånaden är här, det är upp till bevis för vårt kära Charlton. Mest sannolikt avgörs det redan här om vi får förnyat kontrakt eller inte. Transferfönstret gav inte vad vi hade hoppats men det kunde också ha varit  betydligt sämre. Det lag som finns till förfogande är tillräckligt bra för att slå Barnsley så länge den mentala inställningen är den rätta, våga vinn!!! 

Transferfönstret blev mer eller mindre ett status quo, två mittfältare ut och fyra mittfältare in. Truppen har dock inte breddats genom att alla transfers var lån. Andre Green kom in alldeles i början av januari men sedan dröjde det till transferfönstrets sista dag innan det trillade in ytterligare tre lån, Aiden McGeady, Matt Smith  och så slutliten David Davis som blev klar i de sista skälvande minutrarna. Även om jag själv inte känner till spelarna så verkar samtliga spelare på pappret vara bra försträkningar.

McGeady är i sammanhanget gammal (34) men har mycket erfarenhet vilket kan behövas i den annars tämligen unga truppen. Han är utlånad från Sunderland och kom in som avbytare för det förlorande laget på Wembley, möjligt forwardsalternativ.

Smith blir lagets tredje landslagsspelare från Wales (utöver Lockyer och Williams) och tillhör Man C och var utlånad till QPR under hösten. Det blev dock bara 8 matcher totalt varav 2 från start och förhoppningen från Man C är nog att det skall bli betydligt bättre matchning i Charlton. Om det slår väl ut kan det vara början till ett längre samarbete då Man C har en enorm trupp som behöver underhållas.

David Davis är en erfaren spelare som tillhör Birmingham där han har spelat nästa 200 matcher sedan 2015. Dessförinnan spelade han i Wolverhampton i Premier League 2012 - 2015. Med sina 28 år står han förhoppningsvis på toppen av sin karriär och kan även han tillför rutin och stabilitet i laget.

Av dessa tre spelare är det bara McGeady som kan spela idag då Smith och Davis blev klara efter klockan 12 mitt på dagen. Men med tanke på det kvarstående skadeläget så är det väl inte helt otroligt att McGeady ingår i dagens trupp. Vet inte hur länge han tränat med laget men det känns väl mest troligt att han, liksom på Wembley, kommer in som avbytare i andra halvlek i så fall.

Februari är ju ödesmånaden med tanke på alla matcher mot andra lag längre ner i tabellen som vi möter. Detta inleds idag hemma mot Barnsley (23) och fortsätter borta mot Stoke (20), borta mot Nottingham (3), hemma mot Blackburn (10) och Luton (24) och avslutas borta mot Sheffield W (12) och Huddersfield (19). Jag är tämligen övertygad om att vårt vidare öde i denna division denna säsong avgörs under februari. Den måste därför inledas med seger hemma mot Barnsley som har två raka segrar i bagaget inför denna match varav en mot Huddersfield som bidragit till att bottenstriden hårdnat ytterligare. Den andra segern var i FA-cupen mot Crewe så den ser jag i sammanhanget som en fördel för Charlton då lagets spelare har fått vila lite extra.

Om Charlton kan prestera i nivå vad de gjorde hemma mot Fulham ser jag väldigt positivt på våra chanser till seger där laget spelade bra defensivt och i andra halvlek tog steget framåt och inte var alltför långt ifrån att göra mål. Svårt att förutse huruvida det blir förändringar i laguppställningen jämfört med matchen mot Fulham även om man skulle kunna tänka sig en något mer offensiv uppställning á la 4-4-2. Viktigast är att hålla tätt bakåt vilket initialt pekar på en start med 3-5-1, men osvuret är absolut bäst. I sammanhanget så är Barnsley ett betydligt beskedligare motstånd samtidigt som det ställs betydligt större press på våra spelare att vinna. Bara hoppas på att Bowyer är framgångsrik i den preparationen! Idag skall vi bara vinna och vi skall göra det med ytterligare ett "clean sheet", 2-0 till Charlton!

Trolig laguppställning

Phillips

Lockyer
Pearce
Purrington

Matthews
Morgan 
Pratley
Cullen
Doughty

Taylor

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-02-01, 09:25.